• 21
    gözler 'el clasico'da

    avrupa'da yılın en önemli maçlarından birinde barcelona, ezeli rakibi real madrid'i konuk ediyor. özellikle ispanya'da haftalardır beklenen mücadele öncesi ev sahibi ekip favori olarak gösterilirken, real madrid, nou camp'a sıkıntılı geliyor.

    avrupa'nın en önemli rekabeti olan barcelona-real madrid mücadelesi her ne kadar aynı şehrin takımları arasında oynanmadığı için derbi olarak kabul edilmese de dünyada futbolseverlerin ilgisini en çok çeken mücadelelerin başında geliyor. 2008-09 sezonunun nou camp'ta oynanacak ilk 'el clasico'su öncesinde ev sahibi ekip barcelona çok rahat. 35 puanla la liga'da lider durumda bulunan barca'da özellikle ligin başındaki kötü sonuçların ardından gelen gollü galibiyetler moralleri oldukça yükseltti. geçtiğimiz hafta şampiyonluk yarışındaki rakiplerinden valencia'yı 4-0'la geçen katalan ekibinde özellikle messi, eto'o ve henry üçlüsünün müthiş formu dikkat çekiyor.

    son barca galibiyeti 2005'te
    en yakın rakibi villarreal'in 6 puan önünde bulunan guardiola'nın öğrencileri dev rakibini en son 2005'te santiago bernabeu'da mağlup edebilmişti. barca'nın sahasındaki son galibiyeti ise 2004'te 3-0'lık skorla alındı. nou camp'taki son maçı ise konuk ekip real madrid, baptista'nın golüyle 1-0 kazanmıştı.

    tek eksik iniesta
    guardiola'nın takımında tek eksik iniesta. uzun süredir sakatlığı süren futbolcunun yokluğunda messi-eto'o ve henry üçlüsü sahada olacak. genç teknik adamın, defans ve orta sahadaki isimleri değiştirmesi ise beklenmiyor.

    madrid sikintili geliyor
    nou camp'a son yılların en sıkıntılı döneminde giden real madrid, hafta başında schuster'i "nou camp'ta kazanmamız imkansız" şeklindeki yorumu nedeniyle kovmuş, yerine de sevilla ile 2 kez uefa kupası'na uzanan ramos'u getirmişti.

    haftaya 26 puanla barca'nın 9 puan gerisinde giren real madrid'te eksik sayısı oldukça fazla. heinze ve pepe'nin sakatları sürüyor. van nistelrooy ameliyat oldu ve sezonu kapattı. de la red'in ise futbol hayatının bittiği iddia ediliyor. takımın hollandalılarından robben kırmızı kart cezalısı, sneijder'in durumu ise belirsiz. ramos ilk maçında kadro kurmakta oldukça zorlanacak. ispanyol teknik adam defansta ağırlığı nedeniyle eleştirilen metzelder'i oynatmak zorunda.

    son üç maçta real üstün
    nou camp'ta oynadığı son üç maçta 2 beraberlik 1 galibiyet alan real madrid, berabere kaldığı maçların birinde messi'nin son dakika golüyle 1 puana razı olmuştu. daha önce rakibini deplasmanda uzun süre yenemeyen beyaz şimşekler, 2003-2004 sezonunda bu şanssızlığı kırmayı başarmıştı.

    mağlubiyet son olur
    geçen sezon ise rakibini iki maçta da yenerek duble yapan real madrid'in bu kez kazanması çok zor görünüyor. olası bir mağlubiyet halinde rakibinin 12 puan gerisinde kalacak eflatun beyazlılar, büyük ihtimalle şampiyonluk yarışına veda edecek.

    luis medina cantalejo'nun yöneteceği maç türkiye saatiyle 23.00'te başlayacak.

    iki takım muhtemelen sahaya şu onbirlerle çıkacak:

    barcelona-real madrid
    stat: nou camp
    hakem: luis medina cantalej

    barcelona: valdes, dani alves, marquez, puyol, abidal, xavi, toure, keita, messi, eto'o, henry
    teknik direktör: pep guardiola

    real madrid: casillas, salgado, metzelder, cannavaro, ramos, guti, gago, van der vaart, drenthe, raul, higuain
    teknik direktör: juande ramos

    kaynak : ligtv.com.tr

App Store'dan indirin Google Play'den alın