resim
Omar Elabdellaoui
Takım:Bodø/Glimt
Mevki:Sağ Bek
Yaş:32
Boy:1.79
Uyruk:Norveç
  • 1269
    ancak ve ancak galatasaray'da yaşanabilecek türden bir olayın kahramnı olmuş abimiz.

    2021 yılbaşında sözleşmesi devam ederken futbol dışı ve kendi hatası olan bir kazadan ötürü "iş göremez" hale geldiğinde kulüp kendisine sahip çıkmış, sözleşmesinden çıkmamakla birlikte maddi manevi desteğini esirgememişti. uzun tedavi süreci tamamlandıktan sonra, artık ortalarına gelinmiş olup kötü giden ertesi sezonda zaman zaman süre alabilmişti.

    takip eden yaz yeni başkanın seçilmesi, teknik direktörün belli olup iş başına gelmesi derken sözleşmesi devam eden futbolcular için aksiyon alabilme imkanı haziran sonuna kadar sarkmıştı zaten. anlatıldığı kadarı ile o dönemde talipleri olmasına rağmen durumu beklemede bırakılmış. sezon başı kampı, hocanın raporu derken sezon başlayana kadar gönülsüz bir şekilde devam etmiş. sezon başlayıp da son transferler yapılana kadar da kendisi takımda kalmaya zorlanmış açıkçası, kendisine ihtiyaç olmadığına karar verilip yabancı kontenjanında yer kapladığının "kesinleştirildiği" anda da sözleşmesi tek taraflı olarak feshedilmiş.

    kulübün hakkındaki kararı bu kadar geç vermesi sebebiyle yarım sezon kulüpsüz kalmış, 2022-23 sezon ortasında tekrardan bir sözleşme yapıp futbola dönebilmiş. bu sebeple konuyu fifa'ya taşıyarak dava açmış ve kazanmıştır. fifa'nın kendisine ödenmesine karar verdiği tazminat miktarı, transferindeki kap bildirimiyle karşılaştırılırsa 2 senelik maaşına denk gelmektedir. tabi bunun içinde tazminat ve faiz miktarı ne kadar, ayrı bir konu.

    "acıma yetime döner koyar götüne" kafasıyla yaklaşıp suçlamak kolay elbette. ancak bu kadar büyük kıyak geçilmiş, dolayısıyla bu kadar çok kredinin olduğu bir futbolcuyla bile süreci bu kadar kötü yönetmek, yarım sezon maaş ödememek için kovup da 2 sezonluk maaş kadar tazminat ödemek ancak galatasaray'da rastlanabilecek türden bir gerzeklik ne yazık ki.

    her yaz girişi ortaya çıkan "basketbol şubesine transfer yasağı" haberlerinin, her mali kongrede excel tablosunda çıkan amatör branşlardaki kocaman zarar hanelerinin kökeninde de bu şekilde yönetilen süreçler yatıyor. kızlı erkekli 12'şerde 24, hadi bilemedin 30 tane sporcuyla sezonu geçiren galatasaray basketbol şubesi her sene asgari 5 basketbolcuyla bu hikayedeki gibi sorunlar yaşayıp mahkemelik hatta icralık oluyor.

    övmeye gelince cümle yetiştiremediğimiz galatasaray'ın bu kadar ucuz hesapların peşinde koşup bu kadar rezil olabilmesi gerçekten düşündürücü...
App Store'dan indirin Google Play'den alın