resim
Nicolò Zaniolo
Takım:Aston Villa
Mevki:On Numara
Yaş:24
Boy:1.90
Uyruk:İtalya
  • 143
    20 yaşındaki zaniolo türkiye'ye ancak "oo çultanahmet" diye gezmeye gelirdi. o oyuncuyu o zamanlar izlemeyen varsa şuradan izlesin, zaten editlere vs de bu videolardan koyuyorlar.

    https://www.youtube.com/watch?v=cmmia4x0GRE

    bu da casemiro'yu falan patlattığı efsane real madrid maçı:
    https://www.youtube.com/watch?v=JDo4muQ0C6M

    olayını anlamak zaten on saniye sürüyor. adama traore fiziğinde di maria yapmışlar, futbolu bozdular falan dedirten bir oyunu vardı bu zaniolo'nun. fizik, hız, patlayıcılık, teknik, ilk dokunuş, pas hızı, şut. her şey var. futbolun kaderidir, müthiş oyununu oynadığı sezonun ikinci yarısında diz bağlarını (acl) yırtıyor. altı ay sonra futbola geri dönüyor, oynamaya başlıyor yine şiir gibi. mancini italya milli takımına çağırıyor...ve eylül 2020'de aynı bağları tekrar yırtıyor.

    burada zaniolo'da bir şeyler kopuyor. takım arkadaşları destek mesajları yayınlıyor, fakat tam korona paniğinin ortasında tekrar ameliyat ve rehabilitasyon için bu kez bir yıl kapanmak zorunda kalıyor. arada korona da kapıyor bu arada. mental olarak da zayıf bir kişilik (kız arkadaşı seçiminden anlayabiliyorsunuz), geri dönmeden önce annesi (italyanlık bunu gerektirir) "oğlum futbolu bırakmanın eşiğinden döndü" diye açıklama yapıyor.

    bu kaybolan bir buçuk yıldan sonra zaniolo geri dönüyor ama aynı zaniolo değil. eskisi gibi darbeden korkmayan, basıp geçen zaniolo yok. ilk bir iki maçında sert müdahale yiyince de bu perçinleniyor. oyuncu gittikçe kütle kazanmaya başlıyor, güçleniyor ama casemiro'yu falan şebeğe çeviren hızını kaybediyor. kendini yere çok fazla atmaya başlıyor. ve karar verme mekanizması da herkesi sürklase edebilen eski zaniolo'dan bir gram ileri gitmiyor. zaniolo'yu son bir sene izlerseniz savunmacılara bodoslama dalan ve düzenli top kaybeden bir oyuncu görürsünüz. jose mourinho da inatla şans vermesine rağmen sakatlıkları sonrası 1.5 yılda hala oyununun bu kısmında bir gelişme kaydetmedi.

    şu an nasıl oynuyor, süper lig'de nasıl oynar diyorsanız çok güzel bir örnek maç buldum:
    https://www.youtube.com/watch?v=iVeRMs5Y5Ho

    bu maç portekiz ligi'nin alt sıralarından casa pia ac ile dünya kupası dönüşü yaptıkları bir hazırlık maçı. portekiz ligi bence bizim lige dünyada en çok benzeyen lig. üst sınıf takımların yönetimi, alt grup takımların ise aynı anadolu takımları gibi dakika başı oyuncu değiştirmesi ve herhangi bir oyun planı olmadan safi yetenek üzerine oynaması. yani zaniolo gelip hatayspor ile oynasa aşağı yukarı böyle oynar diyebiliriz.

    23 yaşındaki zaniolo'nun tüm problemleri de bu videoda aşikar. öncelikle oyuncunun hızı ve özellikle hızlanması dediğim üzere gitmiş. elitten iyiye düşmüş denebilir. ikincisi çok kötü kararlar veriyor. soluna çekip cılız şutlar çekiyor, defans oyuncularının direkt üzerine sürüp topu kaybediyor, koşularını doğru zamanlayamıyor. zaniolo'nun bugün olduğu futbolcu bu.

    fakat bir yandan da bu haliyle bile ışıl ışıl parlıyor. basketbolda bill simmons'ın anlattığı çok sevdiğim bir anne testi geyiği vardır. hiçbir oyuncuyu tanımayan ve sporu pek bilmeyen annenizle oturup bir maç izleseniz anneniz kimin yıldız futbolcu olduğunu düşünür? tammy abraham, el shaarawy gibi oyuncuların olduğu sahada bunun cevabı hala net şekilde zaniolo.

    böyle bir potansiyeli olunca da zaniolo'ya ilgi bir türlü kesilmiyor. bu kış döneminde ise milan'ın ilgisi var diye bir anda maçlara ve antrenmanlara çıkmayı reddediyor. mourinho patlıyor, taraftar evini basıyor falan. sonra milan ilgisini çekiyor. satmaya hazırlanan roma premier lig'de küme düşmeye oynayan bournemouth'tan 30 milyonluk teklifi de buluyor (finansal makas boyutu ayrı rezalet de oraya bugün girmeyelim), fakat paşam hayır bournemouth'a gitmem diyip beni milan'a satın diyor. milan da 18 milyonun üzerine çıkmayınca ilgimiz yok diyip dönüyor.

    zaniolo konusunda roma tüm gemileri yakmış durumda. bence galatasaray'ın roma'nın beklediği rakamlara çıkması mümkün değil. çünkü biz 10 milyonda direteceğiz, onlar 15 milyon bekliyor durumu bile olsa 10 milyonu reddedip gelecek yaz 15-20'yi rahat bulurlar. kira istememelerinin nedeni de çok aşikar, eğer burada da olmazsa oyuncunun değeri hakikaten 10 milyona düşer.

    transferi bence çok büyük bir risk. yani kızmayın ama zaniolo'nun şu an olduğu futbolcu gerçekten barış alper yılmaz'ın iki gömlek üstü. bu oyuncu hala elimizde varken ve baya da iyi gelişiyorken fırsat transferi de olsa bana çok akla kar bir yatırım gibi gelmiyor. zaniolo depresyondayım falan diyor, eğer türk liginin alt takımlara karşı da portekizlilere yaptığını deneyip sonuç alamazsa, taraftar da yuhalarsa bu adam tamamen bitirir futbolu kafasında.
App Store'dan indirin Google Play'den alın