• 24
    golde pasifteki oyuncu offside pozisyonunda hareketlenip golü atan oyuncuya en yakın fenerbahçe'li defans oyuncusunu üzerine çekiyor. bu yüzden gol iptali kararı bana doğru gibi geldi. yıllar önce meşhur 2011-2012 sezonunda fenerbahçe'nin yanlış hatırlamıyorsam trabzonspor'a attığı benzer bir gol vardı. hatta bu gol playoff'larda atılmıştı gibi hatırlıyorum. moussa sow offside pozisyonunda hareketlenip golü atan oyuncuya en yakın defans oyuncusunu üzerine çekip golün oluşumuna katkı sağlamıştı. o golde yardımcı hakem bayrak kaldırdığı halde hakem gol kararı vermişti ve bu ligin kaderine eden çok büyük bir hataydı. eğer o zamandan beri bu kuralda bir değişim olmadıysa ki olmadı diye biliyorum, bu golün de iptal edilmesi doğru karar.

    bu tarz pozisyonlar üzerinden kısır tartışmalara girmemizin anlamı yok. yapmamız gereken şey alanyaspor maçındaki kırmızı kartın var kayıtları talep edilmesine rağmen neden açıklanmadı ve neden hala açıklanmıyor, maçın kaderine çok daha fazla etki eden o kırmızı kartı gösteren hakem hayatına çok rahat devam ediyorken bizim lehimize hata yapıldığında neden hakemler hakemlikleri iptal edilecek kadar ceza veriliyor, bunlar için bastırmak.

    geldiğimiz noktada bizim aleyhimize ve rakiplerin lehine maçın kaderine etki edecek çok net hatalar yapan, hatta bırakın hatayı kötü niyetli karar veren hakemlere hiçbir şey olmazken bizim lehimize hata yapan hakemin hakemlik kariyeri bitiriliyor. bakın bu çok çok tehlikeli. bu saatten sonra hiçbir hakem bizim lehimize doğru bile olsa karar veremez. adaletin terazisi asıl burada çok ciddi bir şekilde bir taraf lehine kaymış durumda. ceza alan ve kariyerleri bitirilen hakemlerin arkasında durmalı, gerekirse bu olan bitenler için hukuki süreç başlatmalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın