• 445
    üzerinde konuşmanın, tartışmanın, hakaretleşmenin anlamsız olduğu bir kavramdır. etraflıca anlatılmadığı, detaylandırılmadığı ve ortaya çıkış zamanı nedeniyle varlığına şüpheyle yaklaştığım bir planlama ama böyle bir planlama vardıysa da, plan burak elmas ve fatih terim ikilisine aitti. bugün ikisi de yoklar. dursun özbek, erden timur ve okan buruk bu planın parçası değiller. okan hocaya imza töreninde fatih terim'in 3 yıllık planını devam ettirip etmeyeceği net olarak soruldu, o da uzun bir cevap verdi. cevap özetle hayır şeklindeydi. takımın karşısına çıktığı ilk gün "şampiyonluktan başka bir şey düşünmeyeceğiz, tek hedefimiz şampiyonluk" diyen; her söyleşisinde "geçen sezonu çok kötü geçiren bir takımda, oyuncu grubunun üzerinden bunun etkilerini atmak kolay değil" şeklinde konuşan bir teknik direktörün bu 3 yıllık plan kavramına inandığını veya dikkate aldığını da pek sanmıyorum.

    bir doğrunun ayrıca altını çizmek gerekiyor. sacha boey'den 17-18 milyon euro'luk performansı fatih terim almadı, okan buruk aldı. ben transfer edene değil, satılabilir/kar elde edilebilir hale getirene bakarım. fatih hoca dönemindeki boey 3 milyon euro etmez idi, okan hoca dönemindeki boey ise en az 15 milyon eder. terim dönemindeki nelsson'un da edebileceği maksimum tutar 7-8 milyon euro idi, okan buruk dönemindeki nelsson ise 7-8'in 2 katı eder. 6,5 milyon euro ödenen cicaldau, bonuslarla 5.2 milyon euro ödenen morutan, 4 milyon euro ödenen berkan ile terim dönemi sona erdiğinde bu kulüp 13. sıradaydı. planın oluşturucuları da son zamanlarında hafiften planın aleyhinde mırıldanmaya başlamıştı; "çalışarak gelişmiyorsak, değişerek gelişiriz" şeklinde aforizmalar geliyordu. unutulmasın. takım sezonu da başka bir teknik direktörle 13. sırada bitirdi. berkan, cicaldau, morutan bize ne kadar bonservis kazandıracak; ömer, alpaslan, aytaç gibi bugün bazıları ikinci ligte olan futbolcuların kariyerlerleri nasıl şekillenecek hep beraber göreceğiz.

    tartışmak yersiz dedim ama ben de üstüne uzun konuştum aslında. planın başkanı burak elmas idi, bugünkü başkanımız dursun özbek. planın teknik direktörü fatih terim idi, bugünkü teknik direktörümüz okan buruk. özbek'in veya buruk'un ağzından bu plana saygı duyduklarını veya devam ettireceklerini duyan var mı? ben duymadım. özellikle okan hocanın transfer politikası, galatasaray vizyonu bambaşka. bu planlamada söylenen bazı şeylerle, okan buruk'un yürüttüğü modelin hiç alakası yok. okan hocanın antrenman methodları, antrenör ekibi, çalışma prensipleri, kişiliği de terim'den çok farklı. dolayısıyla bugün gelinen noktada 3 yıllık bir plan yok. planı yapanlar da yok. "şöyle olurdu böyle olurdu", "doğruydu yanlıştı" gibi tartışmalar sadece yara kaşımak olur bugün. olan oldu, biten bitti. giden gitti, gelen geldi. varsayımları ve geçmişi konuşmayı bir kenara bırakıp önümüze bakmalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın