• 441
    kariyerinin son dönemine girerken kendisini defalarca kez ispat etmiş, son sezonunda eksik ve yarım kadroyla, tonlarca hakem doğramasına sessiz kalan bir yönetime rağmen sadece 1 gol ile şampiyonluk kaçırmış, 4 sene ffp belasıyla uğraşıp istediği çoğu transfer yapılmamış ve eline günü kurtarmak amacı ile kiralık kadrolar sıkıştırılmış kulüp efsanesinin kulübün geleceğini kendi teknik direktörlük jübilesinden önde görerek yapmış olduğu ancak hem teknik direktör hem de yönetim tarafından yapılan hatalar yüzünden başarısız olmuş planlama.

    burak elmas, fatih terim'in adı ile seçim kazandığında herkesin gözünde hocanın kendi transferleriyle bir kadro kurabilecek kadar kredisi vardı. hoca da gayet tecrübeli oyunculardan kurulu, dominant bir pas oyunu takımı kurup çok rahat bir şekilde şampiyonluğa oynayabilir en kötü ligde kendini ilk ikiye atıp bir senelik kredisini tekrar kapabilirdi. hoca bunu tercih etmek yerine inandığını denemek istemiş olacak ki daha gelecek vaat eden oyuncuları tercih edip planlamayı bu yönde yapmak istedi. oyun planının kurulan kadroyla uyumsuzluğu dersiniz ya da oyuncuların kalitesizliğinden dem vurursunuz ama bu kadronun elde ettiği başarıları küçültmek, yok saymak ve kulüp efsanesi bir hocayı niteliksiz yalanlarla suçlamak en hafif tabirle de arsızlıktır. ne yazık ki günümüzde özellikle de ülkemizde bulunan bu popüler tüketim kültürünün futbol üzerindeki en çarpıcı tezahürlerinden biri kulüp efsanesi bir teknik direktöre yapılan mesnetsiz yakıştırmaların bu kadar sıklaşması ve normalleşmesidir.

    sonuç olarak çok kötü bir sezonu geride bıraksak da maddi açıdan bakılınca 2021 yazında yapılan çoğu transfer kendi parasını çıkaracak, kar ettirecek veya uzun yıllar kadroya bir şekilde katkı verecektir. tamamen transfer başarısızlığı olarak nitelendirilebilecek ümitsiz vaka birkaç ismin ise parası zaten osmanlıspor'un bile dandik geçiş oyunuyla elini kolunu sallayarak grubundan birinci olarak yükseldiği, önemsiz avrupa liginden gelen para ile çıktı diyebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın