• 31930
    dünya kupası öncesi tüm istatistiklerde zirvede olan takım.

    öncelikle buraya nasıl geldik bir bakalım. tabi bunu yaparken doğru teşhisler koymak lazım.

    oluşturulan takım yapısı tamamen değişti. okan hoca geçen seneyi iyi takip etmiş olacak ki işe ilk orta sahadan değişim yaparak başladı. cicaldau, taylan gibi oyuncuların yerlerine sergio, torreira ve midtsjö transfer edilerek berkan rotasyon oyuncusu yapıldı.

    bu orta saha hamleleri ile neleri hedefledik dersek;

    1) ikili mücadeledeki top kayıplarını min. indirilmesini
    2) oyun kurulumundaki oluşan aksaklığın önüne geçilmesini
    3) top rakibe geçtikten sonra geri kazanma süresinin azalmasını (gegenpressing)

    buradaki hedef çok bariz belliydi. okan hoca bize sezon başından beri bunu söylüyordu. önde basacağız ve kaybettiğimiz topları en kısa sürede geri kazanacağız. peki bunu hemen başardık mı tabi ki hayır. ligin başlarında ikili mücadeleler ve oyun kurulumu pek sırıtmasa da pozisyon bitirmede epey bir sıkıntılar çektik. ta ki son haftalara kadar.

    (bkz: 28 ekim 2022 fatih karagümrük galatasaray maçı) *
    (bkz: 5 kasım 2022 galatasaray beşiktaş maçı) *
    (bkz: 12 kasım 2022 istanbul başakşehir galatasaray maçı) *

    bu karşılaşmalarda 11 gol atıp, kalemizde sadece 1 gol gördük. yine bu karşılaşmalarda ön alan presini kusursuza yakın yaptık ve bu sefer yakaladığımız çoğu fırsatları değerlendirdik. hal böyle olunca başakşehir gibi ligin en az gol yiyen takımlarından birine deplasmanda 7 gol atabiliyorsunuz. bizim buraya gelene kadar sorunumuz bitirememekti.

    https://twitter.com/...K-E_g4I3fXa0TxNnduqg
    https://twitter.com/...K-E_g4I3fXa0TxNnduqg

    yukarıdaki tweetlerde görüldüğü gibi en fazla pozisyona giren takımız. peki pozisyona girdiğimizde ne olmuş? şu ana kadar toplamda 34.06 xg'den 23 gol çıkartmışız ki çoğu son 3 maçımıza dayanıyor. bu alanda da lideriz. sadece bununla da kalmıyor. bu sezon ki istatistiklerde en çok şut çeken, en çok isabetli şut atan ve en çok şutu direkten dönen takımız.

    ön alan baskısını iyi yaptığımız zaman bu istatistiklere ulaşıyoruz. son maçlarda bunu muazzam yaptık. sahanın her karesine baskı uyguladık. özellikle baskı yaptığımız esnada sergio ve torreira'dan çok iyi destek aldık. sergio öne baskıya çıktığında yerini abdülkerim, torreira çıktığında ise nelsson kapadı. aşağıdaki görsel buna en güzel örnek.

    https://pbs.twimg.com/...t=jpg&name=small

    görselde çok net belli oluyor ki rakibi altıgen 4-4-2 ile baskılıyoruz.

    okan hocanın 4-2-3-1'ni (aslında mertensi ileri çıkarttığımızda gözüken altıgen 4-4-2'sini) beğeniyorum. bizim yapımıza çok uyan bir sistem. bu takıma ofansif 4-3-3 de uyabilir tabi beklerden verim alabilirsek. ama her ne sistemde oynarsak oynayalım bu şekilde önde basıp rakibi boğmamız gerekiyor. biz bu anlayışla var olduk, böyle devam etmemiz lazım.

    sonuç olarak istediğimiz seviyelere geldik ama şansımıza turnuva başladı. dünya kupasından sonra 9 maçın 6 tanesini evimizde oynayacağız. eğer bıraktığımız yerden devam edersek 6 maçtan 18 puan çıkartıp, 3 deplasmandan da 7 puan çıkartabiliriz. kısacası önümüzdeki 9 maçtan 25 puan çıkartmak işten bile değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın