• 34
    iktidar olduklari 2002 yilindan itibaren zaten kendini kit kanaat ceviren turk futbolu, iflas etmistir. sporun her dalinda, her alanda doping skandallari, şike tapeleri, liyakatsiz ve siyasi atamalar vb... bir cok skandalla cokus donemine girildi. sakaryaspor, kocaelispor, eskisehirspor, canakkale dardanelspor, altay, genclerbirligi, gaziantepsor, bursaspor gibi bir sehre ait olan kulupler, baskanlarini insaatcilardan atamaya baslayinca kasalarin ici hizla bosaldi.
    bu kulupler yerlerini siyasi erke daha yakin belediyelere birakti.
    alt yapilar ve sahalar, yerlerini yuz seksen katli is merkezlerine ve plazalara birakti. turkiye'de dogup buyuyen cocuklar, ne sahaya ulasabildi ne futbol oynayacak bir alana.
    az sayida sansli cocugun oynadigi milli takim seviyesinde, sinir hastaligi olan mahalle kabadayilari, yine garip atamalarla bu cocuklarin ogretmeni oldu.
    bir buyuk kulubu iflasa surukleyen adam, nasil oldugu belli olmayan ama aslinda cok belli olan bir sekilde federasyon baskani olarak atandi. daha sonra bu kisiye sans oyunlari ihalesi verildi. normal bir ulkede bunu birakin yapmayi dusunmek bile ahlak normlarina aykiriyken, bundan hemen sonra ulkenin yol kopru ihalelerinin en sevilen simasi, olmazsa olmaz kazanani federasyon baskani olarak atandi.
    bir buyuk(!) camianin yoneticiligini yapmis ve sahasinda kupa kaldiran ezeli rakibini hic affetmeyecegini soyleyen bir insan turk futbolunun basina getirildi.
    bize sahada futbol diye bir sey izlettirmeye calistilar fakat asil mucadele her zaman sahanin disindaydi. bir kac yuz insanin servetine servet katabilme yarisi, taninma hirsi ve koltuk sevdasi turk sporunun bugun yerlerde surunmesinin temel sebebidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın