resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 4067
    galatasaray'da bir hocanın başarılı olabilmesi için ilk önce tüketim hastalığı olan, toksik galatasaray taraftarı kültürünün bitmesi, kafasına göre iş yapan ve nefesini sürekli hocaların ensesinde hissettiren yönetim tarzlarının değişmesi ve ipe sapa gelmez eleştirileriler yapıp fatih terim'i hocaların başındaki sopa gibi kullanan medyaya prim verilmemesi gerekiyor.

    gerçekten bu kulüpte özellikle 2010'lu yıllarda nirvana'ya ulaşan bu korkunç tüketim kültüründe ve baskı ortamında fatih terim dışında herhangi bir hocanın başarılı olmayı geçtim işini yapabilmesi çok ama çok zor. fatih hoca kulübün efsanesi olduğu için yönetimi işine karıştırmıyor, taraftardan her zaman eleştiriden çok destek alıyor (hatta en dibe vurduğu döneminde bile arkasında sonuna kadar duran ciddi bir kitle var) ve medya çok fazla üzerine gidemiyor. bunu bir eleştiri olarak söylemiyorum asla.

    mancini, prandelli, hamza hamzaoğlu, tudor, torrent (bu arada bence kendisi kötü bir hocaydı ancak ona bile biraz daha şans verilebilirdi), okan buruk; bunların hepsi futboldan anlamayan kötü hocalar çünkü yüce galatasaray taraftarı bu adamların hepsini çöp ilan edebilecek kadar yüksek futbol donanımına sahip insanlar öyle mi?

    okan hoca özelinde şunu söyleyebilirim. bu takımın büyük çoğunluğunu kendisinin kurduğuna inanmıyorum. oynatmak istediği oyuna çok tezat 30 yaş üstü düşük kondisyonlu çok fazla adam alındı. hatırlarsanız midstjö transferinde çok diretmişti bana hazır adam lazım diye. adamın eline mertens'in alternatifinin mata olduğu, icardi'nin alternatifinin gomis ve seferovic olduğu garip bir kadro verdiler ve herkes bekliyor ki modern! futbol oynatsın. lütfen biraz ayağınız yere bassın arkadaşlar, modern futbol dediğiniz şey kamyonla maaş alan 30 yaş üstü kondisyonunu, gücünü, atletizmini, çabukluğunu kaybetmiş adamlarla oynanmıyor.

    şu an bu kadar geniş kadroda bocalamasını da normal buluyorum. takım bir şekilde isteneni veremiyor, elindeki futbolcuların hepsini deneyip en iyi oyunu yakalamaya çalışıyor. bence yapması gereken şey dışarıdan gelen saçma sapan eleştirilere ve önerilere kulaklarını tıkayıp kendi doğrularına göre takım oturtması ve bir anda çok fazla değişikliğe gitmemesi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın