resim
Jorge Fernando Pinheiro de Jesus
Görev:Teknik Direktör
Takım:Al-Hilal
Yaş:69
Uyruk:Portekiz
  • 407
    ekşi sözlükteki başlığı altında linç yediğim teknik direktör.

    gözü kör olmuş fenerbahçe taraftarlarına anlatamadım ama bir nebze burada dökeyim içimi. ligin ilk 8 haftasında fenerbahçe 5 maçını iç sahada, biz ise 5 maçımızı dış sahada oynadık. fenerbahçe bu 8 maçın akan oyununda 12.4 xg üretirken, kalesinde 5.1 xg verdi. galatasaray ise bu 8 maçta akan oyunda 12.5 xg üretirken kalesinde 5.4 xg verdi.

    fenerbahçe ürettiği 12.4 xg'nin karşılığında duran toplar ve penaltılar ile 25 gol atarken, 5.1 xg karşılığı 10 gol yedi. galatasaray ise ürettiği 12.5 xg karşılığında 9 gol atabildi. başarısız duran top organizasyonlarımız ve kazandığımız 1 penaltıyı gole çevirememiş olmamız sebebiyle gol sayımız beklentinin altında. kalemizde verdiğimiz 5.4 xg'nin karşılığında da 5 gol yemişiz.

    fenerbahçe son karagümrük maçında 5 gol attı fakat akan oyundaki xg'si 0.8. insanlar coşkulu moşkulu bi şeyler anlatıyor ama adamların girip de kaçırdığı adana demir maçındaki mertens'in pozisyonu gibi bir pozisyon dahi yok. defansın arkası ise çayır çimen. bu jorge hocanın rakibin adam akıllı tehdidi yok savunmayı öne çıkarayım düşüncesi de olabilir ya da iç sahada oynuyorum önde baskı kurayım takım boyunu kısaltayım düşüncesi de olabilir fakat gümrük'te emre mor olsaydı o boşlukları değerlendirirdi, adana maçında henry'nin değerlendirdiği gibi. bizimle oynayacakları maçta da eğer bu kadar önde olmasa bile birazcık önde kurduklarında icardi, mertens, kerem ve yunus gibi defansın arkasına koşan, hızlı oyuncularla mutlaka topu buluşturmamız lazım.

    lige bakıyorsun dediğim gibi fenerbahçe maçlarının çoğunu iç sahada oynamış, biz ise deplasmanlarda. puanlarımız eşit. atılan-yenen golde 25-10 fenerbahçe, 9-5 bizim. fenerbahçe 25 golün 11 tanesini 2 maçta atıp 15 olan averajının 11'ini bu maçlarda kasmış. yediklerinde de durum böyle. 7 golü iki maçta yerken hatta 9 golü 3 maçta yerken diğer 1 golü 5 maçta yemişler. dikkat çekmek istediğim nokta bazı maçları rulete dönecek. üstelik bu yedikleri 9 gol de iç sahada. yani önde basıp baskılı oynamaya çalıştıkları maçlarda. bu maçta caner erkin sayesinde ruleti kazandılar. ancak kazanamayacağı maçlar da olacaktır. jorge hoca 1 haftada 3 kupadan elenmesiyle bilinen bir isim. bu rulet peş peşe terste patladığında fenerbahçe çok kırılgan olduğu için (bu sene tersi yönde bir kaç emare gösterdiler.) yine tepetaklak gidecektir. gitmese bile bizim o noktada hata yapmamamız gerekecek.

    ayrıca biz haftada bir maç yapıyoruz, fenerbahçe'nin ise avrupa kupası fikstürü de var. şu an bu sayede rotasyonu rahat yapabiliyorlar fakat haftada tek maça düşüldüğünde mhy, irfan can gibi tiplerin hafiften kazan kaldırmaları da başlayacak. kadrosu çok geniş bir fenerbahçe var ve rotasyon yapılmadığı sürece oyuncuların antrenman performansı düşer, takımda huzursuzluk başlar; rotasyon yapsan birbirini tanımayan oyuncular sürekli hataya sebebiyet verir. üstelik altay bayındır da taraftardan güvenoyu alabilmiş değil. bir kaç hatalı golünde; yedek kalecilerinin de olmadığını ve altay'ın mental olarak zayıf olduğunu düşünürsek iyimser olmak için çok sebebimiz var.

    önümüzdeki 5 maçın 3 tanesi yine deplasman. toparlarsak ligdeki ilk 13 maçımızda 8 deplasmana çıkmış olacağız. sonrasında da dünya kupası arası giriyor sanırım. 2.devrede büyük avantajımız olacağına inanıyorum. eğer bu iç saha ağırlıklı oynadığımız dönemde galibiyet serisi yakalarsak taraftarla birlikte ligdeki havayı da yakalamış oluruz. bu süreçte bence en önemli nokta taraftarın takıma ve okan hoca'ya olan inancını sürekli diri tutması ve desteklemesi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın