• 15
    hobbes’a göre insanlar doğuştan eşittir. yani doğa insanları hem bedensel olarak hem de zihinsel olarak eşit yaratmıştır. bu nedenle bedensel güç bakımından en zayıf olan kişi bile, ya gizli bir şekilde ya da kendisi gibi aynı tehlike altında olan başkalarıyla birleşerek en güçlü kişiyi öldürmeye yetecek kadar güçlüdür.

    bu kapsamda doğal olarak herkesin her şeye hakkı vardır ve insanlar her şeyi yapma özgürlüğüne sahiptir. ancak doğal durumdaki bu eşitlikten de güvensizlik doğar. bu nedenle iki kişi aynı anda özgürlük ve eşitlik adı altında bir şeyi arzu ederse birbirine düşman olurlar. birbirinin yaşamlarını ya da özgürlüklerini tehdit ederler. bu güvensizlik ortamında zorunlu olarak savaş doğar. bu savaş ortamından kaçınmak için insanlar devletleri ve yasaları oluşturarak doğal özgürlüklerini terkedip hukuki özgürlükleri tercih etmişlerdir. artık herkes her şeyi aynı anda kendini daha üstün ya da daha altta görerek bir şeyi yapma özgürlüğüne sahip değildir.

    tüm bu anlatılanlar çerçevesinde sadece spor değil hayatın herhangi bir alanında lgbt ya da başka bir özgürlükçü hakkın herhangi biri üzerinde dayatma hakkı olamaz. sadece ve sadece temel hak ve özgürlükler kapsamında diğer bireyler gibi haklara sahiptir. bu temel hak ve özgürlükler dayatma ile değil mevcut anayasal düzen çerçevesinde talep edilir ve korunur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın