• 15
    --- alıntı ---

    “bir erkeğin iyi olmadığını kabul etmeyeceği iki şey vardır: sürmek ve sevişmek”

    --- alıntı ---

    burun farkıyla biten ve benim izlediklerim arasındaki en çekişmeli sezon oldu (2000 dahil). prost-senna 88-90 arası rekabetin tadını verip vermediğini daha büyüklerimiz söyler belki.

    max’in kazanmasına sevindim, çünkü elinde olduğu sürece bütün yarışları ilk ikide bitirdi, podyum rekoru kırdı ve iki yarışta mercedes sürücüleri tatafından, bir yarışta da pirelli lastiği tarafından biçildi ve bu yüzden hak etti. şu anki rekorları kırabilecek potansiyeli de var, pistte veya dışında karışacağı bir skandalla kariyerini bitirebilecek potansiyeli de.

    sezon içinde birçok tartışmalı ve tutarsız karar vardı ve bence bir şekilde işi buraya getirmek için tiyatro çevirdi para sahipleri. 2021 abu dhabi grand prix‘sinde son turlarda yaşanan karmaşa ise hatalı verilen “turlar geri alınmayacaktır” kararının ardından yapılan bir eyyamdan ibaret. ki en son ne zaman böyle bir karar verildi hatırlamıyorum bile. alonso’nun tepkisi durumu özetliyor :)
    (bkz: #3294536)

    sondan 3. turda yapılabilecek iki şey vardı:
    a- tur geri almaya izin vermeden 2 tur kala yarışı başlatmak, çünkü pist hazırdı.
    b- tur geri almaya o anda izin verip kurallar gereği 1 tur kala yarışı başlatmak, çünkü araçlar dizilmişti.
    ikisinde de max geçerdi.

    saçma sapan işler yaptılar ama latifi kaza yaptığı anda max şampiyon olmuştu bence, bunun sorumlusu da mercedes pit duvarı. önceki yarışta bariyer hasarını ve kırmızı bayrağı öngöremeyip pite girerek, bu sefer de yine kırmızı çıkarsa diye (belki de verstappen’in arkasında kalmayı göze alamadıkları için) pite girmeyerek hata yaptılar.

    sporda hep politika var, ama bu saatten sonrası artık zararlı. damalı bayrak sallandı ve mercedes şampiyonluğu masada alırsa kendilerini spordan çekilmeye kadar götürecek kitlesel tepkilerle karşılaşacak. le mans 55’teki kazadan sonra insani bir şekilde spora ara veren bir marka için çok berbat bir son olur.

    ayrıca, saçma sapan komplo teorisi yazmayı bırakın. schumacher’in oğlu latifi’yi duvara itmiş de manidarmış. hmm okey.
App Store'dan indirin Google Play'den alın