• 399
    2021-2022 sezonu itibariyle konferans ligi'nin de devreye girmesiyle avrupa ligi için bazı değişiklikler yapılmış puanlama sistemidir. önceden first qualifying, second, third ve play-off turlarına kalanlara 0,5'ten başlayarak her turda 0,5 puan artışla 2,5'a kadar puan veriliyordu fakat bu sezon bu sistem kalktı ve bir alt turnuva olan konferans ligi'ne geçti, buradan elenen oradan devam ediyor çünkü. trabzon ve sivas konferans ligi'nin play- off'unda elendği için her ikisi de bu sezon 2.5 puan aldılar.

    avrupa ligi'ndeyse gruplara kaldığında en düşük aldığın puan 3, bundan azını toplasan bile 3 puan alıyorsun.

    en büyük değişikliklerden biri grup birincisi önceden 2, ikincisi 1 puan alıyordu, şimdiyse grup birincisi 4, ikincisi 2 puan alacak. bunlar grup maçlarında topladığın puanlara ekstra olarak ekleniyor. bu bizim için bir avantaj olabilir bu sezon.

    grup birincisi olan takım direkt son 16'ya kalırken ikinci olan takım son 16'ya kalma maçını şampiyonlar ligi 3.'sü ile yapacak ve son 16'ya kalırsa 1 puan daha alacak. tabii bunlar galibiyetlere ilave verilen puanlar yani diyelim 4 galibiyet 2 beraberlik aldık ve grup lideri olduk (totem is here:), toplam topladığımız puan 14 oluyor. aynı puanla grup ikinicisi olursak da 12 puan alıyoruz ve şampiyonlar ligi'nden gelen ekibi elersek 1 puan daha alıyoruz, 13 oluyor. her galibiyete daha önce olduğu gibi 2 puan, beraberliğe 1 puan veriliyor avrupa ligi'nde. diğer organizasyonların grup aşamasında da galibiyet ve beraberliğe aldığın puan aynı, yalnız şampiyonlar ligi'nde grup birincisi veya ikincisi olmana bakılmadan gruptan çıkarsan ekstra 5 puan alıyorsun. sonraki turlarda tüm turnuvalar için geçilen tur başına 1'er puan veriliyor. avrupa ligi'nde 3. olursan da aynı şekilde konferans ligi 2.'leriyle eşleşiyorsun ve turu geçersen 1 puan alıyorsun ama ekstra puan alamıyorsun. bir de eskiden ülke puanının %20'si de kulüp puanına ekleniyordu bu da kaldırıldı, bence bu da bizim için avantaj olabilir, diğer takımların performansından artık etkilenmiyor puanın yani. yalnız senin puanın ülke puanının %20'sinden düşükse sen otomatik olarak o puanı alıyorsun artık, mesela 2017-2018 sezonunda biz 0,5 puan aldık bizim haricimizdeki takımlar 7,5 puan aldı, bu durumda biz otomatikman 1,5 olacaktık.

    özetle aslında turnuvada puanlar gruplarda toplanıyor. düşünsenize grupta aldığın 1 beraberlikte de 1 puan alıyorsun çeyrek finalden yarı finale çıktığında da 1 puan alıyorsun. bana göre burada bir adaletsizlik var ama şimdilik bizim için iyi oluyor, boşverelim *

    bizim için 2017-2018 sezonunun bu yıl devreden çıkması çok iyi olacak çünkü o sezondan sadece 0,5 puanımız var. şimdiden 3 puanı garantilemiş durumdayız. fakat türkiye için durum öyle değil çünkü son 5 sezonda en fazla puan topladığımız yıl o yıl. aynı puanda kalabilmemiz için kalan 3 takımın 17,5 puan daha toplaması gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın