• 6
    (bkz: kara eylül)
    (bkz: kahpe eylül)

    (bkz: erdal eren)
    (bkz: kenan evren)
    (bkz: 12 eylül darbesi)

    efsanemiz taçsız kral metin oktay ve alpaslan dikmen'i kaybettiğimiz aydır. eylül ayının hem kulübümüz, hem de ülkemiz adına kötü anıları (12 eylül darbesi) vardır!

    12 eylül 1980 darbesi sonucunda siyasi partiler kapatıldı. parti liderleri gözetim altında tutuldu ve yargılandı. türk siyasetinin yeniden tasarlandığı ve yaklaşık dokuz yıl süren bu askeri düzende, yaklaşık 14 bin kişi yurttaşlıktan çıkarıldı. çoğu sanatçıya haksız yere sansür uygulandı veya yasaklandı.

    açılan 210 bin davada 230 bin kişi yargılandı. 517 kişiye idam cezası verildi. 171 kişinin işkenceden öldüğü belgelendi. ki bu sayının daha fazla olduğu kesin. 937 film sakıncalı bulunduğu için yasaklandı. gazeteler 300 gün yayın yapamadı. 30 bin kişi sakıncalı olduğu için işten atıldı. çoğu insan haksız yere işinden ve evinden oldu.

    insanlar fişlendi. birçok gencimiz hayatını kaybetti. sıkıyönetim askeri mahkemelerindeki yargılamalar, 90 günlere varan gözaltı uygulamaları, gözaltı merkezlerindeki ve hapishanelerdeki sonu ölüm ve sakatlanmalarla biten işkenceler, yasaklanan yayınlar, yakılan kitaplar ve daha nice insanlık dışı uygulamalar! 12 eylül darbesi, ülkemizin yaşadığı en ağır travmalardan biridir!
App Store'dan indirin Google Play'den alın