• 65
    3. ön eleme turunda alınan sonuçlar:

    sheriff tiraspol - kızılyıldız 1-0 (ilk maç 1-1)
    slavia prag - ferencvaros 1-0 ( ilk maç 0-2)
    shakhtar donezk - genk 2-1 (ilk maç 2-1)
    as monaco - sparta prag 3-1 (ilk maç 2-0)
    ludogorets - olympiakos 2-2 pen. 4-1 (ilk maç 1-1)
    midtjylland - psv eindhoven 0-1 (ilk maç 0-3)
    young boys - cfr cluj 3-1 (ilk maç 1-1)
    legia varşova - dinamo zagreb 0-1 (ilk maç 1-1)
    rangers - malmö ff 1-2 (ilk maç 1-2)
    benfica - spartak moskova 2-0 (ilk maç 2-0)

    görüldüğü üzere bazı süprizler var. son sezonlarda takım oyunu ve koşu mesafesi ile avrupa'da önemli rakiplere zorluk çıkaran ve çokça övülen çekya şampiyonu slavia prag elendi. şampiyonlar ligi'nin gediklisi olan yunanistan şampiyonu olympiakos da elendi. son 2-3 sezondur toparlanan ve avrupa'da ismini yine duyurmaya başlayan sırbistan şampiyonu kızılyıldız da favori olduğu eşleşmede moldova ekibi tiraspol'a elendi. geçen sezon avrupa ligi'nde iyi işler çıkaran rangers ise 1-0 önde olduğu maçta 10 kişi kalan rakibi malmö'den 5 dakikada 2 gol yiyerek cl'ye veda etti. rangers'ın elenmesine sevindim doğrusu. geçen sezon bizi tek maç usulü eledikleri maçta teknik direktörleri steven gerrard artistlik yapmıştı. futbolcu gerrard'ı severdim orası ayrı. ama yine de o hareketlerine gıcık kapmıştım doğrusu.

    özetle bu sezon şampiyonlar ligi gruplarında çekya, yunanistan, iskoçya ve sırbistan'dan (zaten genelde olmuyor) takım olmayacak.

    bir de şöyle bir durum var. 3. ön eleme turunda süpriz bir şekilde elenen slavia prag, olympiakos, rangers ve kızılyıldız liglerini domine ederek şampiyon olmuş takımlardı. hatta ligdeki rakiplerini adeta sürklase etmişlerdi. sonuç olarak bu dominantlık avrupa'da bir işe yaramadı ve hepsi aynı turda favori oldukları halde elendiler!
App Store'dan indirin Google Play'den alın