• 36
    artık galatasaray kulübünün özellikle avrupa kupalarındaki ön eleme maçları ve grup maçlarıyla alakalı pinpon topuna dönen yayıncı kuruluş değişikliklerine bir son verilmesi için uefa nezdinde çalışmalara başlaması gerekir. bir grup maçları alıyor deniyor sonra bir bakıyorsun başkasına kiralamış. önce şifresiz verilecek denen maçlar sonra şifreli hale geliyor, vs. herkes digiturkle, tivibuyla, d-smartla yaka paça kavga halinde çünkü tüketiciye satış yapılırken bazı belirsizliklerden bahsedilmiyor ve mağduriyet yaratılıyor.

    bu durum korsan yayıncılığa ve iptv'ye olan talebi arttırmaktan başka hiçbir işe yaramıyor açıkçası. bu da kulüplerin gelirlerinin düşmesine, yayının değerinin azalmasına sebep oluyor. kimse 2-3 maç için ben d-smarta veya tivibuya geçeyim demez. çünkü ilerleyen yıllarda neyin ne olacağını kimse bilmiyor. uefa'nın ilgili sezonun ihalelerini sezon başlangıcındaki yaz yapma sürecini acilen değiştirmesi lazım. ayrıca ihalelerde bazı tecrübe kriterlerinin de olması lazım; daha önce yayınladığı maç sayısı, spiker sayısı, kamera sayısı gibi. exxen ihaleyi aldı dendi ama şimdi maçlar neden d-smartta yayınlanıyor kimse bilmiyor.

    bu organizasyonların ihalelerinin en az 3-4 yıllık olması ve bizim 2 sene önceden hangi kanalın kaç yılından başlayarak hangi üyelikle ilgili organizasyonu yayınlayacağını bilmemiz gerekir. ayrıca işi taşere etmek veya başka yayıncıya kiralamak da yasak olmalı. zaten bu yatırımlar ancak bu kadar sürelerde yayıncısına para kazandırır. bizler de her maç ayrı yayıncı derdiyle uğraşmadan istediğimiz üyelikleri alabiliriz, birçok mağduriyet giderilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın