resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 31164
    maalesef artık sürekli mazeretlere sığınıyor. ortada hep bir suçlu var ama nasıl oluyorsa ortada sorumluluk alacak hiç kimse yok. hoca farklı zamanlarda farklı maçlardan sonra bazen kendisini bazen takımı bazen oyuncu gruplarını sorumlu tuttu. fakat sıkıntı şu: ortada bir sorumluluk var ama bir yaptırımı yok.

    en üzücü olan ise demeçleriyle gittikçe malum bir şahsa benzemeye başlaması. sürekli ileri bir tarihe gönderme yapmak, o zaman düzelecek demek vesaire...

    ya da şöyle bir demeci var hocanın:
    "size yardımcı beğendiremedik. yardımcılarımdan çok memnunum. galatasaray'da yardımcı antrenör sorunu yok. gelirse bir kişi gelir, o da daha önce galatasaray'a hizmet etmiş biri olması kaydıyla."

    liyakatın içinden geçen bir demeç bu. ne demek galatasaray'a hizmet etmiş biri olması kaydı? liyakat nerede? adam dünyaca ünlü bir antrenör olabilir ama galatasaray'da hizmet etmemişse "istemez" mi? yahu peki galatasaray'da hizmet etme şartını yeni yeni elde etmek isteyenler ne olacak? bu gidişle galatasaray bir güruhun dönüp dolaşıp çalıştığı bir yer mi olacak?

    galatasaray'da yardımcı antrenör sorunu olmayabilir. zaten o yardımcı antrenörlerin ne yaptığını, görev tanımlarını neredeyse kimse bilmiyor. sadece piri var. o da kondisyondan sorumlu olduğundan.

    mesela bu takıma duran top çalıştıran kim? hangi yardımcı bu konuda daha sorumlu?
    mesela bu takıma kontra çalıştıran kim? hangi yardımcı bu konuda daha sorumlu?

    hoca her şeye sen mi bakıyorsun? öyleyse gerçekten yardımcı antrenör sorunu yoktur. aslında vardır. bu adamlar ne işe yarıyor? futbolcular koşarken onları izlemekle mi yetiniyorlar?

    hele son bir mostafa demeci var. ilk geldiği halini özlüyormuş hocam. yahu şaka yapıyor artık bence hoca... bu ne demek hocam? "ben oyuncuyu aldım, ilk geldiği halinden bu duruma getirdim." demek değil mi? bu oyuncular geldikleri halinden geriye gideceklerse, o zaman yüz tane transfer yapsak ne değişecek?

    şu çok net hocam. galatasaray'da bir antrenör departmanı sorunu var. kendin görüyorsun, dilin söylüyor ama kabul etmiyorsun.

    bu kabul etmeme hali ise teşhiste hata demektir, teşhis hatalıysa tedavi nasıl doğru olabilir? tedavi doğru değilse sadece emareleri ve belirtileri çözersiniz. ama sorun hala oradadır. illaki tekrar gün yüzüne çıkar. çünkü meselenin köküne inilmemiş.

    not: tabii ki bunlar sahadaki futbol, fatih terim hocamız'ın açıklamaları sonrası birikmiş çıkarımlardır. çıkarımlarım yanlış olabilir. ortada bir problem bile olmayabilir. yani... evet... bir ihtimal...

    sürekli değişimden bahseden hocamız, maalesef değişime dair hiçbir emare göstermiyor. iki sene önce yazdığım giriler duruyor. hafızaya atmışız. hoca ta o zamanlar değişimden bahsediyordu. oysa hiçbir şey değişmiyor, değişim söylemleri dahil...

    hocam, kendi kendini olumsuzluyor.

    oyuncu tercihleri, oyun tercihi, performansın düşük olması umurumda değil. ben sahadaki performansa ve buna mükabil verilen demeçlere bakarım. ve benim naçizane aklım hiç iç açıcı bir tabloyu çıkarımsayamıyor.

    peki ne yapacağız? eleştireceğiz. yanlış olduğunu düşündüğümüz şeyleri dile getireceğiz. eleştiri olmadan gelişme ve düzelme olur mu? olmaz. hiç eleştiri olmayan yerde gelişme görülebilir diyorsanız da orada öz eleştiri olduğunu görmezden gelmeyin derim.

    hadi eyvallah.
App Store'dan indirin Google Play'den alın