• 264
    avrupa'daki performansımıza doğrudan etki eden lig. vasat futbol oynadığımız 2020-21 futbol sezonunda bile iki golle şampiyonluğu kaçırdık. beşiktaş başında şampiyonluk tecrübesi bulunmayan sergen yalçın ile, kalitesiz kadrosuna rağmen iki-üç futbolcunun üst düzey performans göstermesi sayesinde şampiyon oldu.

    topun oyunda kalma süresine baksak 55 dakika anca vardır. geri kalan süre aktif dinlenme. atiba bile 38 yaşında ortasahada çok iyi performans veriyor. o kadar düşük tempo. bol bol olmayan faullerden kesilen oyun. soran olursa 'sert bir lig'. hakemler düdük ağzında geziyor. avrupa kupalarında başarılı olan takımlar - sivasspor, başakşehir- gibi üst limitlerinde oynuyorlar. geri dönüşlerde, buradaki maçlarda tabiri caizse yürüyecek halleri kalmıyor. geçen sene ikisi de ligde ilk yarıyı çöpe attı, avrupa'da başarılı olabilmek için. kimisi ligde başarılı olabilmek için avrupa kupalarında rotasyon bile yaptı. hatta en milliyetçisi bile yaptı.

    4-2-3-1'ten farklı bir dizilişle sahaya çıkan takım sayısı bir elin parmaklarını geçmez. pro lisansı olmadan teknik direktörlük yapan isim desen gırla. kaldı ki en büyük rakibimiz dediğimiz fenerbahçe bile sezonu stajyer hocalarla bitirdi. emre'dir, volkan'dır.

    ligde tempo yok, avrupa kupalarına gidebilecek takım sayısı belli, ligden düşecek takım sayısı belli. ligin sonuna doğru amaçsız 5-6 takım kalıyor. ligdeki takım sayısı düşmesi gerekirken, daha arttırıyorlar. olmayan tempo iyice bitiyor sıkışık fikstürde.

    diğer liglerde oynayan takımların yabancı sayısında herhangi bir kısıtlaması yokken, biz oyuncu yetiştirmeyi bilmeyen halimizle hala kısıtlamaya çalışıyoruz. olmayan rekabet gücünü iyice zayıflatıyoruz.

    beşiktaş başkanı çıkıyor 'bize kıyak geçilsin, limitimiz arttırılsın' diyor, alex teixeira, godin peşinde koşuyor. fenerbahçe başkanı hocası belli olmadan takıma stoper alıyor, bugün gitmesi gündemde. trabzonspor desen uğurcan, yusuf, abdülkadir ile çıkış yaptıktan sonra gervinho, hamsik transfer ediyor. doğru bir yol bulmuşsunuz, devam etsenize kardeşim. 'beter olsunlar' dediğiniz duyar gibiyim, öyle olmuyor işte. onlarla beraber biz de beter oluyoruz. rakiplerimiz kadar büyüğüz. dolayısıyla biz dahil dört büyük kulübün yönetim tarzı da futbol kalitesinin düşmesine sebep oluyor. (bizim yeni yönetimden ümitliyim gerçi. )

    yarın godin transferi tutmayınca 'bu yaşta, bu kadar paraya godin mi alınır kardeşim?' diye eleştiri yapacak medya, bugün bir-iki reyting fazlası için godin ile yatıp, kalkıyor. taraftarlar desen tüketim çılgınlığında. falcao'yu hatırlayın.

    yanlış anlaşılmasın. kendi takımımız, kendi iç etkenleri sebebiyle de bu durumda. kulüp olarak bizim de yanlışımız çok. ama bu ligin böyle devam etmesi halinde avrupa kupalarında çeyrek final bile hayal. olursa da tesadüf olur.

    son olarak bu ligde şampiyon olmak bana yeterli gelmiyor, kaldı ki galatasaraylı olmamız sebebiyle gelmemesi de lazım.galatasaray için başarı kıstası değil. kupa hayal olsa da, biz en azından avrupa'da dişli bir takım olmalıyız. bazı renktaşlarıma yettiğini farkediyorum ondan yazıyorum bunu. yoksa vizyonumuz belli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın