• 11
    beklenen gol değil bulunan gol önemlidir.
    umulan gol değil bulunan gol önemlidir.

    umduğunla değil bulduğunla yetinirsin. tabii ki xg önemli tabii ki psxg önemli ama daha önemlisi bu beklentileri bulunana çevirebilecek enerjiye sahip olmak. bunlar tamamen enerji ve sinerji uyumunda başarılı bir kombinasyona bağlı.

    yeni kuantum matematiğinde, aynı enerji seviyesinde iki yerine sekiz değişik halde bulunmak mümkün. ikinci ve üçüncü safhalarda artış aritmetik değil geometrik. şöyle düşünelim; bir yapay zeka (kuantum temelli) saniyede yüzbin ihtimali tararken normal bilgisayar motoru saniyede onbin tarıyor. işte en son google’ın yapay zeka alfa zero’su ile stockfish’in satranç denemeleri.

    demek istediğim şu: xg’yi de psxg’yi de sizin toplam enerji ve sinerjinizin seviyesi belirliyor. eğer enerjinizi düşürecek tuzaklardan kaçmayı başarıp, yükseltecek detayları aktive ederseniz hem gol beklentisi hem de diğer istatistikler artar. burada tepkisel enerji’yi artıran mustafa cengiz’i ve bu enerjiyi sinerjiye çeviren fatih terim’i aynı potada değerlendirmek gerekir. bunlar bilinçli mi yapılıyor emin değilim ama, takımı bu enerji seviyesine mustafa cengiz’in şok çıkışları getirdi. fatih terim de bu enerjiyi sahaya transfer etmeyi başardı. mustafa cengiz önce belhanda’yı kadro dışı bırakarak takıma ilk şoku verdi. donk hakkındaki açıklamaları ve oyunculara şeref ve haysiyetlerini hatırlatmasıyla ikinci kez şok yarattı. bu şoklar olmasaydı biz de fenerbahçe ve beşiktaş gibi uyuyorduk. dediğim gibi bunlar bilinçli mi yapıldı emin değilim ama sonuçlar hayırlı oldu.

    kısacası, enerjinizi artırır ve güçlü pozitif iklimi oluşturursanız bütün istatistiksel veriler de pozitife dönüşür.
App Store'dan indirin Google Play'den alın