• 294
    2006’da mandaric tarafından satın alındıktan sonra 3. lig seviyesinden championship’e çıkan takımı 2010’da king power grubu alıyor ve yükseliş orada başlıyor.

    2013-14 sezonunda championship 1.’si olarak premier lig’e yükseliyorlar.
    2014-15 sezonunda 14. bitiriyorlar.
    2015-16 sezonunda rüya şampiyonluğu alıyorlar. big six dışında bir takımın şampiyon olması bu dönem olduğu gibi o zamanlar da mucize.
    2016-17 sezonunda şampiyonluk sonrası çok fazla büyük transfer yapıp aslında onlara başarı getiren sistemden şaşıyorlar. şampiyonlar liginde görece rahat bir grubu 1. bitirip son 16’da da sevilla’yı eliyorlar. atletico madrid’e çeyrek finalde eleniyorlar. ligde ise şampiyonlar ligi serüveni bitene kadar berbat geçirdikleri sezonu 12. tamamlıyorlar.
    2017-18 ve 2018-19 sezonlarını 9. tamamlıyorlar.
    2019-20 sezonunda 5. oluyorlar.
    2020-21 sezonunda da şu an 3. sıradalar. 5 maç kalmışken ve takipçisi chelsea ile maçı varken 4 puan öndeler şu an için. ilk 4 içinde kaldığı sürece şampiyonlar ligine direkt katılacak. bu yılın şüphesiz en keyifli futboluna sahip takımlardan biri olan west ham 5. sırada ve leicester ile aralarında 7 puan var. büyük bir aksilik olmazsa leicester’ın seneye şampiyonlar ligi’ne katılacağını düşünüyorum.

    tabii ki bizim gibi ingiltere dışı ülke kulüpleriyle kıyaslanmayacak derecede büyük transferler yapıyorlar ama şöyle bir baktığımızda oldukça dengeli bir bütçeleri var.

    2020-21 sezonunda chilwell’i chelsea ye satıp gelen parayla fofana ve castagne’yı aldılar.
    2019-20 sezonunda maguire’ı satıp tilemans, ayoze perez ve james justin’i almışlar. ekstra olarak praet’i de aldıkları için ekside kalmışlar bilançoda.
    2018-19 sezonunda mahrez, ahmet musa ve iborra’yı satıp çağlar, maddison, ricardo perreira, ghezzal’ı almışlar.

    altalta birçok senelerini yazabilirim. dün bu sözlükte ghezzal’ın başlığında bu takım kastedilerek küme düşmemeye oynayan takımda dahi oynayamıyor denildi. sadece şunu demek istiyorum. bu takımın transfer yapma şekline bakarsanız ortalama üstü kaliteli bir planla yönetildiğini görürsünüz. bu şekilde devam ettiği sürece düşmesini bırakın ilk 10 dışında çıkması tesadüfi olur. satma ihtimali olan her futbolcusunun yerini 1 yıl öncesinden doldurabilen bir takım iyi yönetilen ve başarısızlığı haketmeyen bir takımdır. kadrolarında castagne, justin, çağlar, maddison, iheanacho, tielemans, ndidi, barnes gibi tanesi 40-50 milyon edecek futbolcular var. big six’in uykularını kaçıracakları nice senelere.
App Store'dan indirin Google Play'den alın