resim
Tarık Ongun
Görev:Hakem
Yaş:51
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 78
    fenerbahce taraftari olmasinda bir sorun olmayan hakemdir. sonucta futbola ilgi duymayan, takim bile tutmayan bir insanin gunun birinde hakem olabilmesi zor, hatta belki imkansizdir. yani her hakem bir sekilde cocukluktan gelme bir aliskanlikla bir takim taraftaridir.

    isin problemli kismi bu taraftarlik meselesinin artik profesyonellik derecesine ulastirdigi hakemligine etki edip etmemesidir. her ne kadar bu kolay olmasa da, bu kadar yuksek bir noktaya ulasmis hakemlerden beklenebilecek bir seydir bu. ben genel olarak hakemlerin taraftari olduklari takimi istemli ya da istemsiz olarak desteklemelerinden ziyade o gune ozel kamuoyu baskisindan daha cok etkilendiklerini dusunuyorum. yani fb'li tarik ongun, o gunlerde fb'li olduguna dair cok buyuk bir kamuoyu baskisina maruz kalmissa fb aleyhine hata yapmaya daha yakindir gibi geliyor. ayni sey gs veya baska bir takim taraftari olan herhangi bir hakem icin de gecerli tabi.

    bu durumda bizim gibilere dusen nacizane gorev, hakemlerin kisisel hayatlari ve gecmislerine yonelik bu tip bilgileri tartismalarin cikis noktasi yapmaktan kacinmak olmalidir. idealizm denebilir gunumuz kosullarinda ama birilerinin bir yerlerden de baslamasi gerekiyor. tabi ki dis etkenlerden etkilenerek performansini dusuren hakemler elestirilebilir. ama sadece ortaokul yilliginda fenerbahceliydi yaziyor olmasi, adamin tarafli bir hakem oldugu anlamina gelmez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın