• 172
    bir taraftar çeşididir. herkes düşüncesinde özgürdür ona bir şey diyemem. ama ben kendilerine her zaman mesafe koymaya devam edeceğim.

    ben kendimi bildim bileli siyasette atılan adımlara, siyasetçilerin eylemlerine atatürk ilke ve inkılapları ile cumhuriyetin temel kazanımlarının lehine mi alehine mi diye bakarak değerlendiririm. yani daha boyutlu bir düşünceyle ele alırım. atatürk ve laiklik bu kadar önemlidir benim için. dolayısıyla siz de bilirsiniz ki 18 yıl boyunca her zaman laik cumhuriyet için lehte adım atmaya çalışan da tek bir parti vardı.

    ideolojik nedenlerle bu partiye oy atanlarla zaten bir işim olamaz. çünkü atatürk benim kırmızı çizgimdir.

    ama asıl işimin olmayacağı kesim ise, cebini doldurmak için bu partiye oy veren, iktidar kimse onun gemisinde olan, gelecekte de iktidar kimse onun gemisine binecek ve bugünlerini inkar ederek bir önceki paragrafta bahsettiğim kitleyi ayıplayacak kitledir. para için, mevki, makam için, rant için oyunu kullanan, haksızlıklara karşı susan, daima güçlünün yanında olan bir kitleyle ilkesel olarak hiçbir işim olamaz.

    demem o ki akp'liliğin de, atatürkçülüğünde galatasaray'ı, fenerbahçe'si olmaz. birey bireydir. galatasaray'a oy veren chp'li ya da galatasaray'a oy veren akp'li yoktur. sadece atatürkçü insan vardır, akp'li insan vardır. o yüzden 18 yılda eğitimde, yargıda, dış politikada, ekonomide yapılan tüm yanlışlar ortadayken sadece galatasaraylı olmak ya da galatasaray'a yapılan yanlışlar nedeniyle akp'ye oy vermemek dünyaya çok anlamsız bakmaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın