• 851
    sinovac 1. doz aşısını yaklaşık 30 dk önce olduğum hastalık. 28 gün sonra 2. dozu olacağım inşallah. buradan herkesin aşı olması(ulaşabildiğinde tabi ki) tavsiyesinde bulunuyorum ve birkaç ekleme yapmak istiyorum ve merak etmeyin yazının sonu çince bitmiyor :) ;
    - hiçbir aşının faz 3 çalışması bitmedi. ara veya 1. sonlanım noktalarındaki sonuçlar ile pandemi nedeni ile acil kullanım onayı aldılar.haliyle faz3 çalışması bitmemiş bir aşının koruyuculuk süresini de yolda öğreneceğiz. (tüm aşılar için)
    - sinovac ın sonuçları sadece basın toplantısı ile açıklaması, bilimsel raporu yayınlamamış olması hayal kırıklığı ancak elimizdeki tek aşı ve yayınlanan (tekrar ediyorum basın açıklaması) ara sonuçlar aşının ağır hastalıktan yüzde 100 hafif-orta hastalıkta yüzde 78 koruduğunu gösteriyor. yani yüzde 50 ye takılmayın, kapsak da vız gelip tırıs geçecek.
    - hepimiz tt arenaya tekrar gidebilmek için çıldırmış durumdayız ve şimdilik aşı bizim kısa vadede tek şansımız.
    - alerjik bünyesi olanlar için; bizde olmaması nedeniyle önemsiz bir bilgi olsa bile söyleyeyim mrna aşıları biraz daha alerjik (yüzde 10) ilk raporlara göre. yani sinovac biraz daha güvenli alerjik olay açısından.
    - şu an farklı mutasyonların pörtlemesi korkutucu gözükse de aşılanmış bireylerde bu varyantların hiçbiri hastalık oluşturmadı.yani aşı (şimdilik) bu varyanlara karşı da koruyor diyebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın