• 41498
    "barcelona benim hayatım. aramızda büyük bir aşk var. sahip olduğum, öğrendiğim her şeyi barcelona'ya borçluyum. arjantin'de yaşadığımdan daha uzun süre burada yaşadım. her şeyi burada öğrendim. bu kulüp, bir oyuncu ve insan olarak beni ben yapan kulüp. barcelona, finansal olarak çok zor durumda, herkes için zor bir durum. daha önce alışık olduğumuz noktaya geri dönmek çok zorlayıcı olacak.

    hayatım normal ve bazen sıkıcı. uyanıyorum, kahvaltı yapıyorum, çocukları okula götürüyorum, idman yapıyorum ve eve geri dönüyorum. kendimi ayrıcalıklı hissettiğim doğru ama bazen de anonim bir insan olmak isterdim. mesela bir restorana, bir sinemaya sıradan bir insan olarak gitmek.

    (u: 'son zamanlarda hiç ağladın mı?' sorusuna)evet, ağladım. futbol için değil ama. gizli kalmasını istediğim kişisel bir mesele için ağladım. çünkü çok fazla paylaşmam ve her şeyi içime atarım. hayatımda hiç psikologa gitmedim ama yakınlarım gitmem gerektiğini, buna ihtiyacım ollduğunu söylüyor. şu anda iyiyim. iyi hissetmeye başlamak benim için zaman aldı. yarıştığımız her kupayı kazanmak için savaşmak istiyorum. dünyanın en iyisi olmak için oynamıyorum. kazanmak ve kulübüm için her şeyi yapmış olmak için oynuyorum.

    maradona'nın ölümünü öğrendiğimde evdeydim ve babamdan bir mesaj aldım. televizyonu açtım hemen ve detayları gördüm. onu andığım gün, gol atmam gerektiğini biliyordum ve çok garip oldu. pozisyon yoktu, bir anda baktım, golü atmıştım.

    sezon başında kulübe yolladığım faksı bugün olsa, yine yollarım. bu kulübe minnettarım, seviyorum, şehre bayılıyorum ancak kulübe her şeyi verdiğimi hissettim. kulübün bana verdiği her şeyi hak ettim. bir değişikliğe ihtiyacım olduğunu hissettim. çocuklarım ayrılmak istemiyordu ancak benim için en iyisinin veda etmek olduğunu hissettim. bir devir bitmiş gibi geliyordu.

    geçen yaz bedavaya ayrılabilirdim. mahkemeye gidersek kazanabilirdik. bunu bana sadece bir avukat da değil, birçoğu söyledi. ancak böyle ayrılmak istemedim.

    bir gün abd'de oynamak istiyorum, bu benim hayalim. real madrid veya atletico madrid'e asla gitmem, imkansız. geleceğim hakkında sezon sonu konuşmam daha iyi olur. şu anda barcelona'dayım ve sözleşmeme sadık kalacağım.

    xavi gelirse kalır mıyım? ne olacağını haziran ayında göreceğiz. oyuncu transferi zor, para yok. önemli oyuncular gelmeli. neymar'ı transfer etmek çok pahalıya patlar. yeni başkan için de zor bir dönem olacak, çok zeki olmalı. sezon sonuna kadar hiçbir takımla görüşmem.

    playstation oynamayı bıraktım. daha çok oğlum thiago oynuyor. önceden bütün gün playstation oynardım. hayran olduğum birçok sporcu var. nadal, federer, lebron james'i söyleyebilirim. futbolda da cristiano ronaldo."

    lionel messi

    (la sexta isimli ispanya televizyon kanalına verdiği röportajdan bazı kesitler)

    kaynaklar: https://www.milliyet.com.tr/...ak-istiyorum-6390823
    https://www.sporx.com/...SXGLQ49546SXQ?sira=3
App Store'dan indirin Google Play'den alın