resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kayserispor
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 13540
    insan, fikirleri ve duyguları zamanla değişebilen bir varlık. buna da 'genellikle' olgunlaşmak diyoruz.

    burak yılmaz'ı bizim forma altında izlemek güzeldi. bizden ayrıldı, işini yapmaya devam etti. profesyonelliğin ve amatörlüğün sentezi gibi bir örnek benim gözümde kendisi.

    fenerbahçe'de oynarken amatör bir ruhla ve aidiyet duygusuyla fenerbahçe'nin lefter'idir. ancak oradan ayrılıp profesyonel bir tutum sergileyerek galatasaray'a transfer yaptığında yine o aynı amatör ruhla metin oktay olur. bunu bukalemunculuk veyahut ikiyüzlülük olarak değerlendirmemek gerek. bilakis burak yılmaz gittiği büyük kulüplerde hep o büyüklüğün farkında olmuş ona göre hareket etmiştir.

    yanlışları da olmuştur elbet ama nice efsane denilen futbolcunun görmezden gelinen çok hatası da oldu.

    şahsen ben galatasaray'lı sıradan bir vatandaş olarak eskaza futbolcu olsaydım ve transfer döneminde fenerbahçe veyahut beşiktaş'ın radarında olsaydım seve seve giderdim herhangi bir takıma. ve gittiğim takımda da aidiyet duygusuyla hareket ederdim. bunun ayıplanacak bir tarafı yok.

    siyasi görüşlerinin değişmesi de bazı şeyleri düşündüğünü, düşünmesi ve akletmesi de yaş aldıkça kişisel olarak da olgunlaştığını gösterir.

    kendisi bile böyle savunmamıştır kendisini ama bizim şampiyonluklarımıza katkıda bulunan, parçalıyı avrupada tekrar söz sahibi yapan (ki benim için esas nokta burası) bir futbolcuya karşı sözlükte bazen çok nankörce ifadeler görüyorum.

    galatasaray'ın forvet pozisyonuna direk dikseniz zaten genlerden kaynaklı bir şampiyonluk yarışı içinde oluruz. ama galatasaray'a avrupada başarı getirecek taş gibi bir forveti 10 senede bir-iki kez tutturabiliyoruz ne yazık ki.

    melol-xelçuk-burak a.ş özlendiniz...
App Store'dan indirin Google Play'den alın