• 3
    bize çok güzel yıllar izletecek ikili. bu hafta sonu ikisi içinde çok iyi deneyim oldu. aslında yarış karakterlerini net bir şekilde görmüş olduk.

    verstappen 2 günü önde götürüp son turda pole pozisyonunu kaptırınca çok içerlemiş, agresif çıkış yapacağım derken neredeyse patinaj yüzünden hareket edemedi. daha sonra 3. sıradayken ilk fırsatını bulduğu anda perez'i geçmeyi denedi ve spin atarak arkalara düştü. daha sonra farkı kapatamadı. bakıldığında acele etmesini gerektiren bir durum yoktu. pist kurudukça daha avantajlıydı racing pointlere karşı ve drs kapalıyken vettel hamilton'u iyi tutuyordu. kazanma hırsı yüzünden kendi kendinin kurbanı oldu.

    leclerc çok kötü geçirdiği sıralama turlarının ardından yarışa da iyi başlayamadı ama yeşil lastiğe erken geçmesi ile sıraları hızla yükseldi. gereksiz risk almadan rakiplerinin hatalarını değerlendirerek yavaş yavaş 3. sıraya kadar geldi. son virajda perez'i de avladı aslında ama çizgiyi koruyamadı ve 4'e kadar düştü. son anda podyumu riske atarak 2.lik için yaptığı hamle, büyük bir pilot hamlesiydi.

    bu versusta verstappen cesareti, leclerc ise bilgeliği temsil ediyor. umarım kazasız bir şekilde uzun yıllar ikisini de keyifle izleyebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın