• 4
    1924 olimpiyatları'nda britanya'nın kısa mesafe koşusunda kazandığı ilk altın madalyaların gerçek hikayesinin anlatıldığı film. filmin orijinal adı; chariots of fire

    ayrıca filmle aynı adı taşıyan, mert aydın ve ercan taner tarafından hazırlanıp sunulan efsanevi bir radyo programı var ki bazı bölümleri soundcloud'da mevcut; https://soundcloud.com/ntvradyo/sets/ate-arabalar

    bizim bu radyo programından esinlenerek bizim plase dergi bünyesinde yaptığımız camuspotu isimli bir podcast var. http://gss.gs/t62 orada da bir bölümde bu filmi konuşurken arkadaşım filmin adının mancınıktan geldiğini söylemişti. filmde atletlerden biri antrenörü ile beraber rakiplerinin fotoğraflarına bakarken antrenör neredeyse her rakibin lakabını söylüyor sırayla. işte ben o sahnede filmin adının da sporculara bir gönderme olacağını düşünmüştüm esasında. arkadaşım bu bilgiyi verince parçalar yerine oturmuştu, ancak sonradan başka bir şey fark ettim. filmin özgün adı chariots of fire. chariots kelimesi araba diye çevriliyor google'da. ancak ben merak edip daha detaylı bakınca cambridge'in sözlüğünde tam çevirinin şöyle olduğunu gördüm: ''antik çağda yarışlarda ve kavgalarda kullanılan ve bir atın çektiği iki tekerlekli bir araç.'' dolayısıyla mancınıktan ziyade bu arabaları çeken atlara bir gönderme de olabilir bence filmin adı.

    filmin müziğinden bahsetmemek imkansız. vangelis'e oscar da getiren muhteşem bir çalışma bence. bu başlığın konusu olan radyo programının da jenerik müziği aynı zamanda.

    bu programın bazı bölümleri de kitap olarak basılmış. konuşmalar basılmış direkt kitaba. eskiden ntv yayınları'ndan çıkıyordu şimdi ise profil kitap'tan çıkıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın