• 306
    kendi kuyularını kendileri kazıyorlar. aslında muhalefet olarak hiçbir şey yapılmasa zaten kendi kendilerini bitirme noktalarına gelecekler. nasıl ki z kuşağının sayesinde yerel seçimlerde büyükşehir belediyelerini kaptırdılar, aldıkları saçmasapan kararlarla genel seçimlerde de hezimete uğrayacaklar.. bu aldıkları kararlar 1960 doğumlu dayıyı etkilemez ama z kuşağı böyle şeyleri gördükçe daha çok kinleniyor. bir türlü kendilerini update edemiyorlar zamana çünkü beyin takımı yok. anladıkları tek şey ihale, inşaat ve yemek, evet haram yemek.

    sen 1960 doğumlu bir amcaya ya da teyzeye yağ kuyruğundan, şeker kuyruğundan ya da camilerin ahır olmasından bahsedebilirsin. ya da türban yasağını anlatabilirsin ama 2000 doğumlu bir gence bunu anlatamazsın. anlatırsan anlamaz. an-la-ya-maz. nerdeyse tarih kitaplarına girecek olan olayları seçim kozu olarak kullanamazsın. yemez onu z kuşağı... ellerinin altında internet var. dayı ne bilsin interneti. çoğunun kullandığı yegane sosyal medya facebook. biraz da twitter.

    y kuşağından biri olarak ben bakıyorum, taksici barzolarla muhattap olmamak için uber kullanacağım ama yasak. yurtdışına çıkacağım, kalacak yer bakıyorum ama booking.com yasak. para alışverişi yapacağım, paypal yasak. daha düne kadar wikipedia yasaktı yahu. daha önce youtube yasaktı, twitter engellendi, internet yavaşlatıldı. türlü rezillikler. ben yarı dönemimi bilgisayarla geçirdim. üniversiteye başlayıncaya kadar bilgisayarım olmadı. özal dönemi çocukları olarak kimimiz hükümetin yanında, kimimiz tamamen karşısında ama z kuşağı öyle değil. doğarken elinde tabletle doğdu. hatta doğarken sahip olduğu bir organ gibi telefon tablet bilgisayar. biz kendimizi entegre ettik, daha doğrusu kafası çalışanlar. kafası çalışmayanlar da yerinde saydı. hükümeti seven o yüzden tam sevdi, sevmeyen de nefret etti. gezi olaylarının bizim dönemimizde çıkması tesadüf değil o yüzden. z kuşağından bir gezi çıkmaz ama öyle bir örgütlenirler ki feleğini şaşırırsın ki yapıyorlar da. istanbul ve ankara seçimlerini kaybetmeleri tesadüf değil çünkü yeni nesil tam istedikleri gibi tam manasıyla kindar. dindar değil ama kindar... ve bu şekilde saçma sapan kararlar alındıkça daha çok kinleniyorlar. nasıl olmasınlar ki. ülkenin parası değerli değil, döviz uçmuş, doğar doğmaz borçlu doğuyorsun, alınan vergilerin emsali herhangi bir ülkede yok. avrupa'ya, abd'ye bakıyor, hayat standartlarına, özgürlüklere, eğitim seviyesine. lanet ediyor. bir gram vatan sevgisi varsa o da kayboluyor. deizmin ya da ateizmin ülkede yükselmesi tesadüf değil çünkü alnı secdeye değen kesim bunları reva görüyor bu çocuklara. doğru düzgün müzik bile yapamıyorsun. deep turkish web'i bile içeri aldılar yahu. böyle s*kindirik bir düzen olur mu.

    sonuç olarak 2023'de görüşürüz efendiler. devam edin siz böyle kararlar almaya...
App Store'dan indirin Google Play'den alın