• 339
    defansa yönelik mi hücuma yönelik mi oynadıgınızı 5 linin kanat oyuncularının belirlediği taktiktir. hücum taktiği olarak kullanacağım deyip 5linin kenarlarına saracchi ve mariano gibi iki bek oyuncusunu koyarsanız o taktik maçların yüzde 80inde 5 3 2 olarak karşımıza çıkar. 5 linin kanatlarına onyekuru feghouli, ya da en azından emre çolak engin baytar tarzı oyuncular koyarsanız ancak o zaman ben hücum yapıyorum dersiniz.

    çoğunluk tarafından yanlış anlaşıldığını düşündüğüm bir durum buna birçok teknik direktör bile dahil. 3 5 2 sisteminde 5linin kanatlarının git gel yapabilen defansına da yardım edebilen kanatlar olması gerektiği düşünülüyor aksine bu taktik için en sağlam olması gereken yer 5 linin orta 3lüsü. bu orta 3lü o kadar dinamik oynamalıki yeri geldiğinde kanatlara kayıp boşlukları kapatırken yeri geldiğinde defansa çekilip 3 lü olan defansı 4 lemeli. tüm bunları yaparken hücuma da oldukça katkı sağlamalılar. bunun olabilmesi için de ileri ikiliden en az birinin orta saha merkeze yardımcı olabilecek oyun tarzına sahip olması şart. kanatların en büyük işi bir sağdan bir soldan ama içe kat ederek ama ortalar keserek tehlikeler yaratmak olmalı.

    doğru oynandığında en verimli taktik olduğunu ama bir türlü doğru rollerle oynatılmadığından tercih etmememiz gerektiğini düşündüğüm taktiktir. fatih hocanın 2019 2020 sezonunun büyük kısmında, defansta 4 5 1 hücumda 3 5 2 ye dönen zekice taktiğini de hayranlıkla takip ettim. birçok kişi taktiğinin böyle olmadığını iddaa edecektir ama maçları bu gözle tekrar izlemenizi tavsiye edeceğim hak vereceksiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın