• 194
    rakamlarda görülen sayının az olması kimseyi yanıltmasın ve önlemlerini azaltmaya itmesin, o rakamlar tecritin uygulanabilmesi ve sağlık sisteminin halen daha çalışabilmesi sebebiyle kontrol altında gibi duruyor. seyirci kalınması halinde; herhangi bir grip salgınında olduğu gibi senede 500 milyon ila 1 milyar arası kişinin enfekte olduğunu düşünün; virüs bulaşıcı, herhangi bir aşı ve önleyici koruması yok. dünyada sağlık sistemleri çöker ve 100 milyonlarca insanın ölümüne neden olur. bu sebeple ne paniklemeli ne de önlemsiz adım atmamalıyız.

    ayrıca 2 hafta kadar önce; ülkemizde görülmesi halinde çok ciddi sıkıntılar yaşanabileceğini öngörüyordum. ancak bu görüşüm yerini güvene bıraktı. malum ülkemizin yönetiminde bin yılın en popülist adamları yer almakta. farzı misal bu umrecilerin etrafa virüs saçmaması için karantina altına alınmaları çok önemli ve değerli bir gelişme olarak görüyorum.

    eski akıla göre; "onlar,(umre turistleri) dünya'nın en temiz yerinden geliyorlar, onlardan bulaşan virüsle ölen kişi şehit olur ve cennetin 7. katında, peygamberimize komşu olur" gibi saçma sapan hamasetler gözetilir, ülke ciddi bir kayıp yaşadıktan sonra "cehabe" zihniyetinin virüsü ülkeye sokması anlatılır, "cumhurbaşkanı"* tarafından kemal kılıçdaroğlu şerefsizlikle suçlanırdı.

    hükümetin bu pandemi yönetimi konusundaki anlayışı gerçekten umut verici, sanırım saçma sapan çağdışı görüşler yerine tek mürşitin bilim olduğunu kabullenmişler. bu şekilde devam edilirse, bu kötü günleri en düşük miktarda tehdit ve zahiyatla atlatacağız gibi duruyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın