resim
Radamel Falcao García Zárate
Takım:Rayo Vallecano
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Kolombiya
  • 4512
    --- alıntı ---

    grade ii: daha fazla miktarda adale lifinde yırtık vardır, ancak fasya sağlamdır. kanama kas içi basınçta artışa neden olur. palpasyonda ele kitle gelir ve belirgin ağrılıdır. adalenin istemli kasılabirliği azalmıştır.
    grade iii: kasın büyük bölümü etkilenmiştir, ağrı fazladır. adale fasyası kısmen yırtıktır. kanama distale doğru yayılabilir. adale fonksiyonu belirgin azalmıştır.

    tedavi: evre 1-2 strain için, aralıklı kısa sürelerde buz uygulama, kompresif ve destekleyici bandajlar veya ağrıyı dindirmek için fonksiyonel koruyucu cihazlarla birlikte elevasyon uygulanması yeterlidir. nsai’ların kullanımı tartışmalıdır, zira inflamasyon iyileşmenin bir parçasıdır. ancak kısa süreli kullanılmaları ve diğer non steroid olmayan analjeziklere ağırlık verilmesi önerilmektedir. (1) yaralanma lokalizasyonu iyileşme sürecinde önemlidir. adale gövdesindeki yaralanmalar, kas-tendon bileşkesinde olanlara göre daha hızlı iyileşirler. ****iyileşme süresi 1-4 hafta arasında değişebilir.*** ağrı kontrol altına alınınca, germe esneme egzersizleri ve kademeli esneklik arttırma çalışmalarına başlanmalıdır. fizik tedavi ajanları ve propriyoseptif rehabilitasyonun yanında, lokal enjeksiyonlardan da faydalanılabilir. bitkisel kökenli lokal enjeksiyonlarla ilgili literatürde yeterli ve güvenilir bilgi mevcut olmamakla beraber, teknik olarak doğru olmak kaydıyla, pratik olarak uygulanmalarında belirgin sakınca görülmemektedir. son yıllarda platelet rich plasma (prp) uygulamaları popülarize olmuştur.

    evre 3-4 yaralanmalarda da genel prensipler aynı olmakla beraber, ağrı kontrolü için çok kısa süreli immobilizasyon önerilebilir. komplet rüptür dahi olsa immobilizasyon 10 günü geçmemelidir. immobilizasyonun uzaması, düşük load to failure ile tekrarlayan sakatlıklara zemin hazırlar. cerrahi çok nadiren endikedir. ağrı kontrollü erken hareket verilmelidir. *****iyileşme 4-8 haftaya uzayabilir.****

    --- alıntı ---

    yani grade 2 mi 3 mü önemli olan o.grade 1-4 olduğuna göre ikisi de orta derece olarak düşünülebilir. tedavi süresi ona göre ya 1-4 hafta ya da 4-8 hafta.

    kaynak: tff takım doktorluğu ders notları.
App Store'dan indirin Google Play'den alın