• 140
    zor günler geçiren takım.
    bir dönem amatör kümeye kadar düşmüş olan takım, 2009-2010 sezonu sonunda 2. lige, 2012-2013 sezonu sonunda da 1. lige yükselmeyi başarmıştı. o dönem şehrin belediye başkanlığını yürüten ismail ok'un desteğiyle balıkesirspor başkanlığını yürüten tuna aktürk'ün önderliğinde doğru transfer hamleleri, teknik direktör ismail ertekin ve futbolcuların gayretiyle sezona "ligde kalıcı olmak" beklentisi ile başlayan takım, ilk 5 haftada gol yemeden 5 galibiyet alınca şampiyonluk şarkıları söylenmeye başladı şehirde. şehir futbolla yatıyor futbolla kalkıyor, tribünler her maç doluyordu. peri masalı sezon sonuna kadar sürdü, ilçelerden, köylerden akın akın tribünlere koşan genç, yaşlı, kadın, erkek taraftarlarla birlikte 1. ligdeki ilk senesinde süper lige çıktı balıkesirspor.
    bu güzel sezonun sonlarında doğru yapılan yerel seçimde belediye başkanı değişti ve akp'li edip uğur belediye başkanı seçildi. şampiyonluğa giden takıma, sezonun sonunun da yaklaşması nedeniyle sadece destek verdi edip uğur. sezonun bitmesi ile birlikte mevcut başkan tuna aktürk'e aday olma, bizim adamımız feyyaz çiftçi aday olacak baskısı yapıldı. tuna aktürk çekilmek bir yana, hem aday oldu hem de feyyaz çiftçi'yi genel kurul salonuna bile sokmadı. tuna başkan seçimi kazandı ama iptal edildi. yenileme kararı verdi mahkeme ve çöküş başladı balıkesirspor için.
    o ana kadar başarılı bir yönetim sergileyen tuna aktürk, abuk subuk transferlerle başladı süper lige. 1.ligde süper lige yükselen kadroda en çok forma giyen 11 oyuncudan 10 tanesi ile yollar ayrılırken 1.ligde doğru düzgün forma giyemeyen oyuncular takımda kaldı. gökhan ünal, isaac promise, vitor gomes gibi çöpler dolduruldu kadroya. üstüne üstlük adamını başkan yapamayan edip uğur mülkiyeti belediyede olan tesislerin kapısını balıkesirspor'a kapattı. ilk hafta akhisar'da antrenman yapıldı falan. ve bu süreç sonunda süper lig yolculuğu bir sezon sürdü sadece. tekrarlanan seçimde feyyaz çiftçi başkan oldu. üstelik tonla borç da miras kaldı. en kötüsü ise şehir, takıma küstü. 6 senedir 1.ligde mücadele ediyor takım ama sanırım onun da sonuna yaklaşılıyor. son olarak devre arasında 6 oyuncu takımla olan sözleşmesini tek taraflı feshedip gitti. ikinci yarıya 6-1 lik adanademirspor mağlubiyeti ile başlayan genç oyuncularla takviye edilen takım umarım travmayı atlatır ve lige tutunur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın