• 1715
    son yaptığı açıklama acayip bir kafanın ürünü. ya bir anlık akıl tutulması ya da içten pazarlık.

    florya'nın alınmasını, maçta kural değişimine nasıl bağladı, hâlâ şaşırıyorum. yahu, türkçe dersim, anlam bilgim falan da iyidir hani. aymazlığım tuttu herhalde. gerçi bağlanma varsa da, pek gözde bir savunma ile yani "sahaya yansımamıştır!" ile def'i mümkündür.

    ha burada açıklamayı sadece okudum ama bu açıklamayı yaparken mehmet demirkol'u canlandırabiliyorum. kendisinin çok mühim bir şeye parmak bastıktan sonra, şöyle hafif bir gülmesi vardır.

    not: daha sonradan, ilgili videoda bahsettiğim sahne var mı diye baktım. var. mustafa cengiz'in ve dahi ahmet ağaoğlu'nun haklı olduğunu söylemeden hemen önce. o ince gülüş. daha sonra yapmamış ama. yanılmışız. affınıza sığınırım.

    videoda izleyince de, iki meseleyi kuralın değişmesine bağlamış olduğunu öğrendim. florya'nın tapusunun geri alınması, mustafa cengiz'in açıklamalarıyla sabit, kural değişmesiyle mümkündür, diyor. hakkı var ama doğru mudur, bilmem. işin hukuksal durumuna tam vâkıf değilm. gelgelelim mehmet demirkol'un bağdaştırdığı iki olay arasında bağlamsal olarak fark var. bir kere, florya'nın tapusunun geri alınması, karşılığı faiziyle beraber olmak verilmek koşuluyla -burası önemli- galatasaray ile ilgili makam arasındadır. eğer mehmet demirkol gibi yüzeysel okuyacaksak, basit bir satın alımdır. ötesi değil. belki dolaylı olarak bir etkiden bahsedebiliriz ama ancak çok derin okursak. anlayacağınız üçüncü kişileri ilgilendirmez. diğer yandan galatasaray ve trabzonspor'un -dikkatinizi çekerim en azından iki kulüp- yaptığı "maç oynanırken kural değişmez" açıklaması birçok tarafı olumlu veya olumsuz anlamda ilgilendiren bir durumdur.

    not: yukarıda galatasaray ile ilgili kurum arasında florya konusunda olanlar hakkında üçüncü şahısları ilgilendirmez yazdım. fakat aslında ilgilendirir. nerede ilgilendirir? hukukun herkese eşit olması noktasında ilgilendirir.

    bu arada, eğer "maç oynanırken kural değişmez" sözüne ilişkin iki olayı birbiriyle bağlamak istiyorsanız daha güzeli ve haklı olanı var. bildiğiniz gibi vakti zamanında fatih terim'in öncülüğü ve ilgili federasyon başkanlığının tek olumlu icraati olan yabancı sınırının artırılması konusu. kural, eski kuralın geçerlilik süresi bitmeden değişmiş ve bazı kulüpler haklı olarak, "biz eski kurala göre planlama yapmıştık." diye açıklama geçmişti. illaki iki olay bağlanacaksa, bu iki olay bağlanabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın