resim
Jesse Tamunobaraboye Sekidika
Takım:Sabah FK
Mevki:Sol Kanat
Yaş:27
Boy:1.74
Uyruk:Nijerya
  • 156
    öncelikle: ne kaybederiz?
    umarım salakça bir maaş önermemişizdir.
    ben bir buçuk yıldır ara ara izledim jesse'yi. ilk geldiğinde sadece topu alıp koşturuyordu ve çalışkandı. son hamleleri bir türlü,yapamiyordu.potansiyelli bir oyuncu ama unutmayalım ki emre mor ilk çıktığında yeni messi düşüncelerine sevk etmişti bizi.
    hızlı ama çok hızlı değil. yani sampiyonlar ligi maçlarında ortalığı dağıtır diyemezsin. devamlılık sorunu var kopuk kopuk oynuyor.
    artıları ise gerçekten sürekli üstüne koydu. sadece gelişime açık değil gelişime istekli de. zor bir ligde istatistik yaptı. bugüne kadar aldığımız hizli kanatlardan en az bencil olanı.garry ve onyekuru'ya göre daha yaratıcı bir kanat.istanbul'a gelince bambaşka bir dünya ile karşılaşacak.
    tüm bu düşüncelerimin varacağı nokta şu: bu adama yeni bir transfer gibi değil altyapıdan çıkmış bir genç gibi davranılmalı. kulüp de taraftar da bu gözle seyretmeli jesse'yi. bir sene yavaş yavaş ısınıp kendini tamamen futbola odaklarsa bambaşka bir noktaya gidebilir.
    bu adamda iyi bir paraya transfer yapacak potansiyel var. ama bizim en büyük hatamız gelişim sürecinde oyuncuyu yalnız bırakmamız. bu adam 1_1,5 yıl içinde ya star olacak ya sıradan bir futbolcu olarak kalacak.o ışık var bu arkadaşta. kiralarsak kaybederiz onu da söyleyeyim.beslenme, fizik gelişimi, hızlanma, kültür gibi konularda profesyonel bir süreç yaşamalı. çünkü bunları yaşayamadığı kulüplerden gelen bir nijeryalı. yani iskandinav değil ki bu konularda eğitimli olarak karşımıza çıksın. bu eksikleri göz ardı edilmezse bir şeyler olur. sekidika olgun bir yetenek değil işlenmesi gereken bir yetenek. yaşı 23 işlenmek için bıraz geç ama bu adam da ilk kez doğru dürüst bir kulübe geldi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın