resim
Radamel Falcao García Zárate
Takım:Rayo Vallecano
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Kolombiya
  • 4004
    bence falcao’nun galatasaray’da bir geleceği yok ve artık bundan sonra iyileşeceği günü beklemek, performansını ya da motivasyonunu tartışmak, ikinci devre için kadrolara yazmak anlamsız. benim tahminim falcao’yu göndermeden önce taliplerine kendisinin hayatta olduğunu ve topa vurabildiğini kanıtlamak için son kez antalyaspor maçında oynatıp vedalaşırız ve bu hikaye sona erer.

    sakatlığı zaten açıklandı, aşil tendiniti, yani aşil tendonunun iltihaplanması. aşırı yüklenmeden dolayı oluşan, tedavisi ve iyileşmesi zor, ağrısı acısı çok olan bir sakatlık. uzun süren iyileşme döneminden daha kötüsü, iyileştikten sonra bile zorlanma sonrasında aşil tendonunun kopma ihtimali var. aşil tendonu kopan futbolcu, eğer iyi antrenman yaparsa ortalama 8 ayda sahalara geri dönebiliyor, falcao yaşındaki futbolcular için bu süre daha uzun sürer. yani kısaca falcao iyileşse bile kesinlikle kendisini zorlamayacak, birçok maçı dinlenmek ya da kendisini korumak amacıyla kaçıracak ve buna rağmen hep aşil tendonunun kopması ve 1 yıl oynamama (belki de futbolu bırakma) ihtimali olacak.

    bu durumu öğrendiğimizde falcao’nun devre arasında galatasaray’dan ayrılması mantıklı gözüküyor. eğer devre arasında bir kulüp bulabilirsek bu transferden en az zararla çıkmış oluruz. hiç bonservis almasak bile yaklaşık 2.5m€ ücret ödemiş olacağız, büyük dert değil, takımdan yolladığımız mitroglou’ya bile 2m€ ödüyoruz bu sezon. onun dışında 3 ay boyunca kadroda planladığımız falcao yerine andone’yle oynamış, o sakatlanınca da adem’e kalmış olduk ama geçen sene daha kötüsünü yaşamıştık, hiç forvet alamadık, önce eren’le oynamış, o sakatlanınca sinan’a kalmıştık, sezonu şampiyon bitirdik. falcao gittikten sonra yine forvet aramaya çıkarız, belki bu kez papiss cisse’ye yürürüz, belki son gün diagne geri döner de yine 13’lük olmayız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın