resim
Mario Barwuah Balotelli
Takım:Adana Demirspor
Mevki:Santrfor
Yaş:33
Boy:1.89
Uyruk:İtalya
  • 1262
    daha önce falcao için de söyledim, bu tarz oyuncular sanat eserinde ki öldürücü vuruş gibidir. eserin geri kalanında birşey yoksa son yaptığın hamle de bir şeye benzemez. ne zaman ki her mevkinde 10 m euro civarı bonservis biçilen, en kötü ortalama oynayan oyuncuların olur, oynadığın futbol sistemi oturmuştur ancak o zaman balotelli, falcao vs. getirir koyarsın 9 numarana.

    yıldız oyuncuların eksi ve artıları çok belirgindir.

    takımın, kadro mühendisliğin iyidir, zaten gol atan ortalama forvetlerin vardır sen şapkadan tavşan çıkarsın, beklenmeyeni yapabilsin diye bu ücretlerin altına girersin. en önemlisi oynattığın "futbol" belli bir seviyede olur yıldız oyuncuyu mecburiyetten kurtarıcı diye değil , mükemmelleşmek için alırsın. bu sayede bu futbolculardan hem daha verimli performans alırsın ve eksilerine tahammül edebilirsin.

    bizde ki yıldız kavramı; gelsin takımı tek basına taşısın kafası 90'larda kaldı. bugün yıldız diye alabileceğin oyuncular belirli bir mevkide işini çok iyi ve efektif yada çok klas, göze hoş gelen şekilde yapabilen tipler. yani her yere uyabilen bir dişliden ziyade yine elindeki dişliyle aynı yere oturan ama çok daha kaliteli versiyonu gibi. yani, takımı taşımaktan ziyade taktikleri taşıyan futbolcular.

    balotelliden örnek verecek olursak takımda ki temposuzluğa hemen ayak uydurur. sahada disiplinsiz gevşek tavırlar içerisine girer. topa normal vurabileceği yerde topuğuyla vurmaya çalışır. çok fazla pozisyonda, bırak presi sahada babaanne hızında yürüdüğünü görürsün. derbi maçında belhandavari kırmızıları ilk dakikalardan görmeyi sever.
    ama karşı kaleye bile gidemediğin maçta 20 metreden kaleye mermi atabilir. bir anda 2 defans oyuncusunu geçip çok klas bir plasede bırakabilir. çok az zaman olan ve zor bir açıda olan pozisyonda mükemmel bir gol atabilir. zaten balotelliyi, ben bütün saçmalıklarını kabul ediyorum yeter ki bana yeteneğini göster diye alırsın.

    şu yangıncı tayfa denilen tüketim insanları gibi davranmayı bırakalım artık, doğruları bir an önce uygulamaya başlamazsak mantıkla inatlaşmaya devam edip romantik düşünmekten kurtulmazsak, şu an rahatlıkla alabileceğimiz balotellileri hayal bile edemeyecek duruma geleceğiz. 2 sezon üst üste şampiyon olan beşiktaş bugün bakınca gecekonduya benziyor sahip olduğu kadro ile, bizde çok fazla uzak bir semtte değiliz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın