• 67
    kendisinin en büyük avantajı (potensiyeli dışında) f1 ferrari kariyerine rahmetli jules bianchi ile abi kardeşten de öte olan ilişkisi ile başlamasıdır.

    verstappenle de çekişmesi ve yaşamış olduğu birkaç temas ile de uzun yıllardır sıkıcı geçen yarışlara yeni bir renk getirdi ve leclerc, verstappen'i sevmeyen kesimi de arkasına alarak sempatisini iyice arttırdı.

    şimdi de vettel'in tıpkı redbullda webber ile yaşamış olduğu birinci pilot olma yarışına benzer bir durum söz konusu. vettel, bana göre webber'in yapmış olduğu hatayı yapıyor. genç ve potensiyel vaat eden, f1 severlerin sempatisini kazanan leclerc ile brezilya gp'sinde yaşamış olduğu temas eminim f1 severlerin aklına direk istanbul gp'sinde webber ile vettel kazasını akıllara getirmiştir.

    leclerc'in sürüşü agresif, savunması sert (verstappen kadar aşırıya da kaçmıyor), yüzü de temiz, fahiş hatalar yapmadığı sürece bu desteği kolay kolay kaybedeceğini düşünmüyorum.

    ferraride birinci pilot olması da vettelin, 2017 sezonunda şampiyonluğu mercedes'e verdikten sonra bu sene yapmış olduğu kazalar ve hatalar nedeniyle yavaş yavaş gündeme gelmeye de başladı.

    2020 sezonunda ferrari vettel ve leclerc ile devam ederse dünya şampiyonluğu bir yana bu ikili arasında nasıl bir çekişme olacağı şimdiden f1 severler tarafından merak ediliyor.

    şahsi düşüncem ise bu form durumu ve performansla vettel ferraride sürmeyi haketmediği bir yana ferrari pit duvarının bu ikiliyi kontrol altında tutabileceğini de düşünmüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın