• 13239
    sözlükteki reklamların tamamı, evet tamamı google adsense reklamlarıdır. yani siz google'da ne aratıyorsanız, hangi sitelere giriyorsanız, tüm bunlar google tarafından "ilgi alanlarınız" olarak saklanır ve size de ilgi alanlarınıza yönelik reklamlar gösterir. hatta eğer aynı google hesabını farklı telefon/tablet/bilgisayarlarda kullanıyorsanız, eşinizin ve çocuğunuzun "ilgi alanları" da bu google hesabıyla eşleştirileceğinden, onların girdiği site ve yaptığı aramalara yönelik reklamlar sizin kullandığınız cihazlarda da çıkacaktır.

    ayrıca test edilip onaylandığı söylenen bir rivayete göre, google beyefendi telefonunuzun mikrofonunu da dinlemektedir efendim. yani telefon sehpanın üstünde, "hanım, aralık-ocak gibi uludağ'a tatile mi gitsek?" gibi bir muhabbet açtığınızda, telefonunuzu elinize aldığınız bir sonraki seferde "uludağ'daki otellerin" reklamlarını görmeniz çok büyük olasılıkta.

    velhasıl, herkesin reklamı kendine, sözlüğe bok atmayın boşuna * erkek erkeğe buluştuğunuzda, dost meclisi deyip geçmeyin. ne konuştuğunuza dikkat edin. *

    edit: reklamlar adsense reklamları arkadaşlar. sağ üst köşedeki çarpı butonuna bastığınızda gorebilirsiniz. ayrıca yine o çarpı butonuna bastıktan sonra, "bu reklamı bana gosterme" deyip, sonrasında da "bu reklam ilgimi cekmiyor" derseniz, o reklamla ilgili anahtar kelimeleri bir süreliğine sizinle eşleştirmez.

    ayrıca olay sadece google'da ne arattiginizla alakalı değil. telefonun klavyesini ve mikrofonu da kapsıyor bu soylediklerim.

    yanı telefondan ne yazistiginizdan tutun da, telefon yakınlardayken ne konuştuğunuza kadar her şey hangi reklamları gördüğünüzle alakalı.

    edit 2: unutmadan ekleyeyim... lokasyon bilgisinden çevrenizdeki şeylerle alakalı reklamlar da görebilirsiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın