resim
Mario René Junior Lemina
Takım:Wolverhampton
Mevki:Ön Libero
Yaş:30
Boy:1.84
Uyruk:Gabon
  • 301
    tam adıyla mario rené junior lemina. hem juventus hemde southamptanda takip etme fırsatım olduğu ve transferi kesinleştiği için artık artı ve eksileri üzerine bir kaç şey söylemek isterim.

    öncelikle yeni belhandamız hayırlı olsun(u: yanlış anlaşılmasın belhandanın yerinde oynayacak yada mevki/görev ilişkisine alternatif olacak bir futbolcu değil).lemina da aynı belhanda gibi mental açıdan biraz sıkıntılı bir arkadaş, aynı istikrar problemine kendisi de sahip. maç seçen ve iyi oynadığı maçta dahi konsantrasyon problemi çekebilen bir futbolcu. hayalet olduğu maçlar olacağı gibi ağzımız açık izleyeceğimiz performansları da olacaktır. zaten yıldız oyuncu olarak onu belhandadan ayıran en büyük özelliği, iyi oynadığında maça ağırlığını koyup, tabiri caizse rakibin içinden geçmesidir. aşırı yetenekli ve kafadan kırıklar *familyasındandır. bu yüzden kulüp ve taraftar ile duygusal bağ kurup motive olması çok önemlidir. özellikle yedek oturtulacak yada farklı mevkiye hapsedilecek futbolcu değildir, hem yetenek olarak hemde kişilik olarak buna uymaz*.

    atlet bir oyuncu olan lemina oldukça hızlı ve çevik bir fizik yapısına sahip, aynı şekilde güçlü ve kondisyonu yüksektir. yere sağlam basar ve oldukça da dengelidir. hava mücadelelerinde ne iyi ne kötüdür*. bu atletik özellikleri kadife bilekleriyle birleşince durdurulması güç bir dripling yeteneğine dönüşür. ayağına top hem yakışan hem de yapışan bir futbolcudur. arka arkaya 2-3 futbolcu geçtiğini izleyeceğiz. aynı şekilde çok da iyi top saklar. özellikle oyunun sıkıştığı anlarda, dikine çıkışlar yaparak yada topu ayağında saklayıp presi kırabilecek hamleleri hazırlayarak oyun kuracaktır.

    istikrar sıkıntısı dışında oldukça çalışkan ve azimli bir futbolcudur. topa ayağını sokmaktan korkmaz ama çok agresif bir yapısı yoktur. oldukça az faul yapan ve neredeyse kart görmeyen bir futbolcudur, genellikle akıllı ve hafif sert müdahalelerde bulunur. dolayısıyla "bırakırlarsa" çok fazla top kapacaktır. topsuz alanda hareketlidir ve pozisyon bilgisi fena değildir.konsantrasyonu çok iyi olmadığından az da olsa arkasına adam kaçırdığını yada topu ayağından tehlikeli bölgelerde kaybettiğini görebiliriz. takım oyununda ve hücum,defans geçişlerinde başarılıdır. genel olarak asistten ziyade "key pass" denilen asistin asistini yapar, 4.cü bölgede çok aktif oynayan bir oyuncu değildir(u: nzonzi ve seri ile birlikte oynarsa bu bölgede daha aktif ve başarılı görebiliriz belkide)(u: zaten bu özelliklerde futbolcu olup skorer olabilseydi pogba kadar piyasa değeri olurdu. ).

    driplingi çok iyi demiş miydim? iyi oynadığı maçta gerçekten döktüren bir futbolcu. dar alanda yürüyerek oyuncu geçebildiği gibi, boş alanda seriye de bağlayabilir. top kontrolü ve pasları ortalamanın üstündedir. tekniği kendini belli edecek düzeyde iyidir. pozisyon gereği gol şansı yakalarsa hafif sert ve temiz şutlar çıkarabilir. bu tarz pozisyonlarda ayağı titreyen bir oyuncu değildir.

    taktiksel anlamda da, nzonzi ile birlikte oynaması elzem gibi duran bir futbolcu*.özellikle ileride ki 30+ delikanlıların defansif yükünü çekmemize ve orta sahamızın ayakta kalmasına büyük katkısı olacaktır. beklerimiz ve forvet hattımız çok müsait olmasa da seri ve nzonzi ile birlikte harika bir 433 orta sahası oluşturabilir. ya da önünde belhanda ile birlikte 4231in ndiayesi* olabilir. şu an için seri ile mi belhanda ile mi daha başarılı olur söylemek zor. bunun haricinde çok versatil bir oyuncudur, yani "gerektiği"* anlarda kanat, bek, libero, forvet arkası ve hatta stoper dahi oynayabilir.

    bugüne kadar arkasına bir camianın desteğini almadığı için, duygusal yapısı nedeniyle, potansiyelini açığa çıkaramamış ama mevcut haliyle de oldukça kaliteli bir futbolcu lemina. kariyer tercihleri de ne futboluna ne de yeteneğine uygun düzeyde olmadı.* umarım bizde çok ama çok başarılı olur ve fırsat transferi yakalamışken kendisini bonservisiyle uzun yıllar takımımızda izleyebiliriz. galatasaray ikinci kez favori futbolcularımdan birini transfer etti; drogbadan sonra ikinci kez bana forma aldırtacak gabonlu "genius"ı*.darısı martial ve odegaard'ın başına..*
App Store'dan indirin Google Play'den alın