• 17
    fenerbahçe futbol takımının bu sezon şampiyon olması halinde -ki olmayacak böyle bir şey- sahip olacağı iddia edilen şampiyonluk sayısı.

    fenerbahçe'nin resmi twitter hesabındaki cover görseli şu: https://gss.gs/0QR.jpg çıkış noktamız burası. futbol teröristlerinin iddiasına göre boğazın karşı yakası 1959 öncesi şu tarihlerde "türkiye şampiyonu" olmuş:

    1933 (türkiye futbol şampiyonası)
    1935 (türkiye futbol şampiyonası)
    1937 (milli küme)
    1940 (milli küme)
    1943 (milli küme)
    1944 (türkiye futbol şampiyonası)
    1945 (milli küme)
    1946 (milli küme)
    1950 (milli küme)

    türkiye futbol şampiyonası 1924-1951 yılları arasında oynanmış, milli küme ise 1937-1950 yılları arasında.

    daha önce yazıldı başka başlıklarda fakat yineleyeceğim, ne kadar fazla farkındalık o kadar iyi. fenerbahçe bataklığının iddiasındaki sırlar kapısı beyinsizliğini açıklamaya başlıyorum, dikkatli okuyun lütfen; 1940 yılında milli küme'de şampiyon olan bir fenerbahçe var iken 1940 yılında türkiye futbol şampiyonası'nda şampiyon olan bir eskişehir demirspor var (fenerbahçe ikinci). 1944'te milli küme'de şampiyon olan bir beşiktaş var iken 1944'te türkiye futbol şampiyonası'nda şampiyon olan bir fenerbahçe var. 1945'te milli küme'de şampiyon olan bir fenerbahçe var iken 1945'te türkiye futbol şampiyonası'nda şampiyon olan bir harp okulu var. 1946'da milli küme'de şampiyon olan bir fenerbahçe var iken 1946'da türkiye futbol şampiyonası'nda şampiyon olan bir gençlerbirliği var. 1950'de milli küme'de şampiyon olan bir fenerbahçe var iken 1950'de türkiye futbol şampiyonası'nda şampiyon olan bir göztepe var.

    bu ne demek?

    yıkık fenerbahçe camiası diyor ki; "milli küme şampiyonluğunu kazandığımız sezonlarda en birinci biziz, türkiye futbol şampiyonası şampiyonluğunu kazandığımız sezonlarda da yine en birinciyiz. aynı anda iki farklı türkiye şampiyonunun olması saçmalığı bir şey ifade etmez, biz nasıl istiyorsak o. önce milli küme'yi sayıp daha sonra türkiye futbol şampiyonası'nı da sayabiliriz, türkiye futbol şampiyonası'nda avucumuzu yaladıysak ama milli küme'yi kazandıysak milli küme'yi saymaya dönüş de yapabiliriz. neden? çünkü biz aptal, inatçı, yaramaz bir çocuk gibi zırlarız.".

    fenerbahçe lağımı bir kere 1940, 1944, 1945, 1946 ve 1950 taleplerini mezara gömecek. yok öyle canının istediğini saymak ya da aynı anda iki şampiyon varken kendini birinci ilan etmek. bu 5 şampiyonluğu süper lig'in tarihine dahil ettirmeyi denemek tipik ali koç şımarıklığından başka bir şey değil, hunharca inleyerek vazgeçecekler. kalan şampiyonluk iddialarına gelirsek; "profesyonel" lig ne demek, avrupa kupalarına davet ne demek vb. detayların gayet berrak olduğu bir ortamda siz neyin süper lig şampiyonluğu iddiasından bahsediyorsunuz arkadaş. hikayenin daniskası. ha ille de bu ahmaklığı gerçeğe dönüştürme niyetinde iseler samimi olacaklar ve ülkenin herhangi bir tarihindeki herhangi bir sokak kupası birincisini şampiyon olarak üstlerinde kabul edecekler. oynamayacaklar, net olacaklar, kıvırmayacaklar (kim, fenerbahçe mi?). "sadece bana, sadece biz" demek yok.

    aslında hepimiz biliyoruz ki bu iddia ali'nin kendi başarısızlığını örtme uğraşından başka bir şey değil. federasyon başkanı da hazır nihat özdemir'ken işi oldu bittiye getirme derdindeler fakat yemezler abisi, ayık olan birileri var. serdar ali çelikler de ekşi'sine bakıp entry çalacak önce, buralara atlamayacak. başkaları da ağızları doluyken "omo şompoyonlok" diye gırtlaktan gag reflex modunda olmayacak.

    hadi iyi akşamlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın