• 1125
    (bkz: #2648983)

    başlıkta profesyonel futbolcumuz christian luyindama nekadio'nun 2 nisan 2019 galatasaray yeni malatyaspor maçında gördüğü kırmızı kartın 9 nisan 2019 pfdk kararları nezdinde aldığı 2 maçlık ceza üzerinden, mocuishle kendi yorumunu ben kendim de kendi yorumumu yaptım.

    kendisi ise daha sonrasında yaptığım yorum üzerine edit yolu ile şahsıma;

    "yine objektif arkadaşlar gelmiş sağ olsun tff'lik bir şey yok diye"

    ve

    "yani kendi kulübünüzün hakkını savunmuyorsanız bile en azından objektif olacağım diye hakkımızı yedirmeyin, hakkımızı kollamaya çalışanlara da gölge etmeyin."

    cevap verdiği için ben de kendi cevap hakkımı kendisinin başlığı altında kullanıyorum.

    öncelikle kendisinin de paylaştığı ryan babel olayı itiraz süreci de dahil olmak üzere sonuçlandığı için oradan gideceğim.

    --- alıntı ---

    beşiktaş futbol yatırımları san. ve tic. a.ş.'nin, futbolcusu ryan guno babel hakkındaki pfdk'nın 19.10.2017 tarih ve e.2017-2018/238 - k.2017-2018/301 sayılı kararına itirazı incelendi. yapılan müzakere neticesinde;

    - futbolcu ryan guno babel hakkında rakip takım futbolcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle fdt'nin 43. maddesi uyarınca verilen 2 resmi müsabakadan men cezasının, fdt'nin 13. maddesine istinaden 1 resmi müsabakadan men cezası olarak düzeltilmesine, oybirliği ile,

    - erteleme talebinin reddine, oybirliği ile,

    --- alıntı ---

    zamanında beşiktaş'ta forma giyen ryan babel futbol disiplin talimatı'nın 43. maddesinden dolayı 2 maçlık ceza almış ve yine fdt'nin 13. maddesi gereği cezası 2'den 1 maça düşürülmüş.

    hemen önce fdt 43. arkasından da 13. maddeye göz atalım;

    --- alıntı ---

    madde 43 – kural dişi hareketler
    futbol oyun kurallarına aykırı olarak sert ve ciddi faul yapan futbolculara 2 ila 4, şiddetli
    harekette bulunan futbolculara ise 3 ila 6 müsabakadan men cezası verilir.

    --- alıntı ---

    ve

    --- alıntı ---

    madde 13 – takdiri indirim nedenleri
    (1) kulüpler veya kişiler lehine cezayı hafifletici takdiri nedenlerin bulunması halinde,
    öngörülen ceza yarısına kadar indirilebilir.
    (2) takdiri indirim nedenleri kararda gösterilir

    --- alıntı ---

    tekrar babel'in kararına dönelim;

    --- alıntı ---

    futbolcu ryan guno babel hakkında rakip takım futbolcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle fdt'nin 43. maddesi uyarınca verilen 2 resmi müsabakadan men cezasının, fdt'nin 13. maddesine istinaden 1 resmi müsabakadan men cezası olarak düzeltilmesine, oybirliği ile,

    --- alıntı ---

    ryan babel'in fdt'nin alt ceza sınırı 2 maç olan 43. maddesinden sevk edilip, alt sınır olan 2 maç cezayı alıyor ve muhtemelen beşiktaş bu karara itiraz ediyor ki 13. maddeden dolayı da cezası 1 maça indiriliyor ama arada şöyle bir hata var, babel zaten sevk edilmiş olduğu maddedin alt sınırından ceza alıyor ve bu cezayı herhangi bir kararla daha düşük bir cezaya düşüremezsin bu zaten en alt ceza ama pfdk bu kararı 13. maddeye göre düşürdüğü gibi de kuralın aksine babel'in cezasının nasıl 1 maça düşürüldüğünü açıklamıyor, takdiri indirimin nedenleri kararda yok, halbuki 13. maddenin söylediği üzere bu maddeyi kullanıp bir ceza indirimine gitmeniz durumunda "takdiri indirim nedenleri kararda gösterilir." maddesi açık açık yazmasına rağmen yapılıyor.

    yine aynı entryde mocuishle (bkz: #2269477) nolu entrysi ile buna çok önceden;

    --- alıntı ---

    skandal gerçekten, şu cezanın kaldırılması.

    yazıklar olsun

    --- alıntı ---

    sözleri ile itiraz etmiş.

    ama günümüze ve oyuncumuz christian luyindama nekadio'nun cezasına geldiğimizde ise yine kendisi daha önce kendi sözleri ile "skandal" olarak nitelediği bir kararı bizim oyuncumuz için de emsal olarak kullanılmasını istiyor.

    alehimize dahi olsa daha önce yapılan yanlış kararlar ve değerlendirmeleri sürekli emsal gösterip doğru kararları da yanlışa çevirerek bir arpa boyu yol alamayız. bunu sadece galatasaraylı olarak değil aynı zamanda hukuk devletinde yaşadığımızın bilincinde bir vatandaş olarak da söylüyorum.

    yanlıştan doğru çıkmaz, yanlıştan çıkacak olan tek şey sadece daha büyük bir yanlıştır.
    adalet, hak, hukuk ve hakkını aramak bu değil.

    ben kendi çapımda kendi doğrularımla ve bunların sonucu olarak iyi veyahut kötü yaşıyorum, sözlüğe de sadece bir galatasaraylı olarak değil kendi doğrularını yaşayan galatasaraylı bir vatandaş olarak yazıyorum.

    --- alıntı ---

    yani kendi kulübünüzün hakkını savunmuyorsanız bile en azından objektif olacağım diye hakkımızı yedirmeyin, hakkımızı kollamaya çalışanlara da gölge etmeyin.

    --- alıntı ---

    ben kendi çapımda duygu ve düşüncelerimi yazan bir kişiyim sözlükte kendisine gölge edecek kadar büyük bir etki alanım yok, boşuna kuruntu yapmasın kendisine.
App Store'dan indirin Google Play'den alın