• 1436
    2018-2019 sezonunda şampiyon olup olmaması ile çok ilgilenmediğim takım. asıl ilgilendiğim konu, bu seviyeye nasıl geldiğidir.
    şunu belirtmek isterimki oynadığı oyun veya organizasyonlarına çöp demek ve hiçe saymak doğru değildir, gerçek emek verenlere saygısızlıktır. fakat bugüne kadar bir piramit yapmak gerekirse çok masum olduklarını da söylemek aptallık olur.

    ilk yapılanmalarıyla başlayan süreçte piramidin ilk ayağı olan "üç büyükler"in yani rakip takım futbolcularını sindirmek amaçlı hakemler ve her türlü güce sahip futbolcular* kullanıldı. rakip takım futbolcuları sindirildi.

    bu duruma tepki gösteren hocaları sindirmek için piramidin ikinci basamağı olarak tff ve kurulları devreye sokuldu. rakip hocalara cezalar verilmeye başlandı. *

    üçüncü basamakta buna karşı gelmek isteyen yöneticilere medya baskısı gelmeye başladı. burayı biraz açmak gerekiyor. üç büyüklerin başkan ve yöneticileri gerek siyasi, gerek ticari ve gerek sportif olarak medya ile iyi geçinmek zorundadır. bunu bilen ibfk ve üst aklı, yöneticileri sindirmek için elinden geleni yaptı.* burada istisna olarak ünal aysal ve kısmi olarak aziz yıldırım karşı koyabildi. medya ile iyi geçinmek zorunda olmayan ünal aysalın ev huzuruna girecek kadar alçaldılar. bu onların neler yapabileceğinin birer göstergesiydi. ama asıl gövde gösterisi piramidin son olan tepe katında yaptılar.

    yıllardan beridir oyuncu, hoca ve yönetimleri sindiren ibfk ve üst akılları, rakip takım taraftarından ve şehir takımlarının taraftarlarından sempati beklemişlerdi. hiç de öyle olmadı. bu bekledikleri bir durum değildi. bu taraftarları sindirmek için, ne mhk, ne tff nede medya geçerli bir araç değildi. kitlesel taraftar gruplarını ancak ve ancak güçlü bir siyasi otoriteyle kontrol altına alabilirlerdi ki, piramidin son katında bunu devreye soktular. yıllardan beridir siyaset odaklı takım iddaalarını çürütmek yerine kör göze parmak sokar gibi açık açık gösterdiler*. taraftar grupları ibfk ile ilgili bir çok açıklama yapmışken, siyasi duruşlar sonrasında beklemeye geçmeleri tesadüf olmasa gerek.

    ibfk bu sene yapılan yatırımlarla buralara geldi diyenler çok yanılıyor.
    ibfk bugünün problemi değil, gelecek sezonların tehlikesidir ve bu tehlike hiç bir zaman sportif olmayacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın