• 1
    (bkz: 8. nesil tespit, hoş gelmiş)

    var böyle bir şey. hem de totti, del piero, baggio gibi fantasista-trequartista kırması adamları olaya dahil etmesen bile var.

    luca toni: 1.93'lük bu fevkalbeşer abimiz serie a'yı ilk gördüğünde 23, milli takıma ilk kez seçildiğinde 27, bayern'e transfer olduğunda ise 29 yaşındaydı. yani sonradan açılmak huyu gibi bir şey ama 35 yaşından sonra gittiği kariyerinin 15'inci takımı verona'da ikinci bahar yaşama tabirinin adeta bokunu çıkarmıştı. ilk sezonunda 20 gol atıp gol krallığında ikinci oldu ama ertesi sezon, 37 yaşındayken, attığı 22 golle birlikte gol krallığını icardi'yle paylaştı. sakatlıklardan çok çektiği son sezonunda bile 6 gol attı ki kariyerinin son maçında, juve'ye, şöyle bir penaltı atarak emekli oldu:

    https://www.youtube.com/watch?v=ufZ2sAZPfPo

    filippo inzaghi: mütevazı gol sevinçleriyle ünlü bu adam 30 yaşına 2003'te basmıştı desem olayı özetlemiş olurum galiba. gerçi o sezondan sonra sakatlıklardan çok çekti ama 38 yaşındayken, şampiyonlar liginde real'e gol atıyordu.

    marco di vaio: kariyerindeki gollerinin yarısından fazlasını 30'undan sonra attı. 1976 doğumlu di vaio 08/09 sezonunda attığı 24 golle, 25 gollü ibra'nın ardında gol krallığını kıl payı kaçırmıştı. akabindeki üç sezonda ise genoa için toplam 37 gol daha atıp mls'e uçtu. orada da estirdikten sonra 2014'te emekli oldu.

    fabrizio miccoli: winning eleven efsanesi bu güdük arkadaşın son derece istikrarsız bir kariyeri oldu ama en verimli yıllarını 30'undan sonra palermo'da yaşadı. 11/12 sezonunda 16 gol, 13 asist kasarken 33 yaşındaydı.

    antonio di natale: tanıma en uygun adam bu işte. kendisi tam bir udinese ve dahi serie a efsanesi. italyanların gol kralları için kullandıkları capocannoniere sıfatına 09/10 ve 10/11 sezonlarında arka arkaya 2 defa nail oldu. bu arada kendisi 1977'li bir ağabeyimiz. 209 golle serie a tarihinin en golcü futbolcuları arasında 6. sırada yer alan di natale, bu gollerin 165 tanesini 30 yaşından sonra kaydetti ki ov ye men, ov yee... http://gss.gs/AFN.jpg

    marco borriello: bu zatla ilgili karışık düşüncelerim var. kafadan kontak bir playboy olduğu, istikrar kelimesinin yanından bile geçmediği ortada kabak gibi duruyor. saha içinde de ölümüne bencildir. lakin 35 yaşındayken o boktan cagliari'de 16 gol atmayı başarmıştı. sezon 2016/2017.

    alberto gilardino: 2000'lerin ortasındaki gilardino'nun daha şaşaalı bir kariyeri olması beklenirdi ama bir türlü milan'ın asli forveti dedirtemedi kendisine. yine de otuzundan sonra bologna, genoa ve palermo'da çift haneli rakamlara ulaştı.

    sergio pellissier: 18 senedir chievo'da oynayan bu sakallı, tam bir dinozor. 2009 yaşındayke... pardon yılındayken 30 yaşındaydı. öyle di natale ya da luca toni gibi leblebici değil ama hemen hemen her sene karınca kararınca takımına katkı vermeye çalışır. işte en son inter maçında son dakikada attığı golle takımına altın değerinde 1 puan kazandırdı. https://streamja.com/jJWV

    fabio quagliarella: tanımın cuk diye oturduğu bir başka yaşayan efsane. 35'lik bu ihtiyar delikanlının bu sezon 12 golü var ki bunlardan 10 tanesini arka arkaya oynadığı son 9 maçta atarak trezeguet'nin rekorunu egale etti. ayrıca anormal gollerin adamıdır. sezon başında napoli'ye attığı topuk golü serie a'da muhtemelen sezonun golü olacakken iki hafta önce de chievo'ya şöyle bir gol attı: https://streamja.com/5Jlz
    böyle fantastik golleri nasıl attığı sorulduğunda "denemekten korkmayacaksın." diyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın