• 22
    hocanın kafasında hep iki forvet formasyonlar olduğunu düşünüyorum. sırf bu yüzden sneijder’e bile burun kıvırmışlığı vardır. o sebeple sonu 1 ile biten formasyonlar hocayı bozar ağalar, boşuna zahmet etmeyin.

    yukarıda ki dizilişe 4-1-3-2 diyelim mesela, yada 4-1-2-1-2 falan filan. gerçi sahada hiçbir zaman langırt adam gibi bir diziliş olmaz, rakamlar asimetriktir. ama önemli olan sonda o iki mutlaka olmalı, 2 önemli, en azından psikolojik olarak.

    hocanın kafa yapısını az çok hepimiz biliriz. defans hücumda başlar, kalabalık bir ofansif kadro ile topu kalenden uzakta tut, kaptırınca da pres ile hızla geri al. defansif yetenekleri olan adamlara hücumu öğretemezsin ama, teknik kapasitesi yüksek yetenekli adamlara defans yapmayı öğretebilirsin.

    önde kurulan defansın dengesini kuracak bir 6 numara, ondan sonrası top hakimiyeti yüksek bir yapı. burada bence bu dakikadan sonra ilk yazılacak isim feghouli olur, yardımlaşması topu ayağında tutma özelliği vs artık ilk 11’in değişmez ismi. daha sonra bir adet bruma, rodrigues, onyekuru, hatta sinan. hoca kesin bir uçurtma ister oraya. hücum pres sonrası tek top ile kaleye inmek isteyecektir. yanlarına da, emre akbaba tercihi olur ama belhanda’da olabilir. sonrası da uyumlu 2 forvet.

    bunu daha önce de denedi 3. gelişi; melo, selçuk, engin, emre çolak necati elemander ile. topun hep bizde kaldığı bir takım. selçuk 8 gibi değil 10 numara gibi oynuyordu, sadece selçuk’ta değil, melo elmander arasında ki tüm oyuncular 10 numara gibi oynuyordu (10 numaralı formayı da melo giyerdi)*) ve hep rakip sahada oynanırdı top. selçuk’un 10 gol 10 asist civarı skoreri vardı.

    şimdide ona yakın bir yapı kurmaya çalıştığını düşünüyorum. fernando hariç herkesin hem 10 hem 8 oynadığı, topun kaliteli ayaklar arasında dolaştığı bir takım. alan bu anlamda önemli bir isim, forveti ikilemek için lazım. ondan sonra sırada bir elmander bulmak kalıyor. yürekten top oynayan, tekmeye kafa sokan, bir adam lazım oraya. o isim falcao mu? isim olarak belki ama bence hoca doymuş bir golcü yerine, daha pres gücü yüksek, daha kendini kanıtlamaya muhtaç bir isim isteyebilir, bilemiyorum. ama şundan eminim yemeden içmeden gece gündüz buna kafa patlatan bir hocamız var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın