resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 17650
    1996 - 1997 sezonunda aynı taraftar kitlesi olsaydı, muhtemelen sezon sonunu görmeden, hatta 4. hafta 8 eylül 1996 galatasaray - fenerbahçe maçı sonrası, 4-0 lık fenerbahçe mağlubiyetinde kavulacak olan teknik direktör.
    çünkü o zamanlar sıradan bir adanalı fatih terim vardı karşımızda, kimse kendisini savunmayacaktı ve şuan ki başarıların bir çoğu olmayacaktı.

    biz ne zaman değerlerimize bu kadar çabuk arkamızı döner olduk aklım almıyor.

    eleştirmek herkesin hakkıdır, herkes herkesi eleştirebilir elbet ama bunu karşında ki adamın imkanlarını göz önüne alarak yapmalıyız. sen ahçıya kabak, patates verip bana karnı yarık neden yapmıyorsun diye eleştirirsen bu eleştirmek değildir.
    bu öküz altında buzağı aramaktır, bu üzüm yemek yerine bağcıyı dövmektir, bu eğer ki makam mevki sahibiysen moda tabirle mobbing yapmaktır.

    duygusallığı bir kenara bırakalım ve rasyonel düşünelim, galatasaraylı fatih terim kalıbından da çıkalım.

    lig, uefa vs.
    toplamda 14 kupa kaldırmış bir teknik direktörden bahsediyoruz.

    bugün galatasaray yada türkiye değilde portekiz, belçika, italya vs. yukarıda ki başarıları yakalamış ve böyle cv'de bir ismi takımın başına getirmeye çalışsan ne tür istekleri / şartları olurdu? yada böyle bir ismi takımın başına getirmek mümkün olur muydu? yada velev ki getirmeyi başardık sabır eşiğimiz ne olurdu?

    bu adam lig sonundan beri bas bas bağırıyor, en az 2 forvet transferi istiyorum diyor.
    takımda nicelik olarak 1, nitelik olarak 0 (sıfır) forvetin var.
    takımın yarısı cezalı, kalan yarısı sakat. stoperinde; son dakika transferi iptal olmuş, istenmeyen adam ruh hali ile oynayan maicon, 18 yaşında ozan, müzmin sakat serdar oynuyor.

    hali hazır da lig liderinin 4 puan gerisinde 2. sıradasın.
    şampiyonlar liginde 4 puan ile 3. sıradasın, 2.'lik için şansın devam ediyor ve lokomotif moskova karşısında alacağın 1 puan ile uefa kupasına gitmeyi neredeyse garantiliyorsun.

    eleştirmek güzel bir şey, ama bardağın dolu tarafına bakmak da güzeldir.
    özellikle takımın başında senin futbol branşında ki başarıların 3'te birine sahip bir kişiye sabır göstermek bence zaruridir.

    yok banane adamın geçmişinden illa rasyonel düşüneceğim, objektif bakacağım diyorsan da, bu cv'de bir adamın arkasında durup başarılı olacağına inanmak rasyonelliğin de objektifliğinde en babasıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın