• 113
    galatasaray lisesi mezunlarının galatasaray taraftarı olup olmadığına bakılmaksızın sahip olma hakkını elde ettikleri unvan.

    iş lafa gelince taraftar takıma sahip çıksın. ama koltuk davası söz konusu oldu mu kulübün sahibi genel kuruldur. genel kurul üyeleri kimlerdir. işte bu galatasaray taraftarı olup olmadığından bile emin olmadığımız üyelerdir.

    sonra herkes merak eder dursun özbek nasıl ibra edildi diye. şunu kafamıza yazalım: bu adamlar için kulüp değil, liselilik ön plandadır. kavga etseler de, didişseler de, birbirlerine kol kanat gererler. kulüp batmış gitmiş anca çıkar mikrofona konuşurlar. hatta istedikleri adam koltukta ise bu konuşmayı bile yapmazlar.

    galatasaraylılık çocukluk sevdam olsa da bazen deliriyorum, delleniyorum. hiçbir şekilde söz sahibi olmadığım, fedakar taraftarın verdiği desteğin birilerine sürekli peşkeş çekildiği bu organizasyondan bana ne lan diyorum. ama işte her zaman dönüp dolaşıp kendimi maç izlerken buluyor, yenince seviniyor, yenilince üzülüyorum.

    taraftarlık kavramı zaten mantıkla tam olarak açıklanamaz belki. ama galatasaray spor kulübü derneğinin bu tavrı ve tutumu benim midemi bulandırıyor. bulandırmaya da devam edecek.

    edit: lise mezunu olup, koyu fener taraftarı olmasına rağmen üye olan insanların mevcut olduğunu birinci elden biliyorum. aidat ödemelerine de gerek yok zaten. dursun özbek gibi birisi çıkıyor, aidatlarını ödüyor ki insanlar gelip kendisine oy versin.
    gece gece delirdim yine bu duruma. sabah akşam takımla yatıp takımla kalkan insanların derneğe üye olmak istediğinde "hadi evladım başka kapıya" denmesi ne kadar akla uygun?

    birileri bazen şu argümanla savunuyor: gs üyeleri elit insanlar, şimdi herkesi üye yaparsan olur mu, barzolar dolmasın kulübe!
    değerli kardeşlerim, hala dursun özbek hakkında olumlu düşünen, son seçimde yine oy veren insanlar mı elit? onlar mı akıllı?

    ayrıca 9bin küsur üyesi olan kulübün seçimli genel kuruluna üyelerin ancak yarısının gelmesi ne demek? özellikle dursun özbek'in yaptığı baskın seçimde bile katılım bu oranlardaydı. ulan kimseyi üye yapmıyorsunuz, bari üye olanlar adam gibi katılsın da daha demokratik bir seçim yapın bari değil mi!

    gerçi gelenleri de görüyoruz: bu saat oldu hala evime gidemedim diyen neredeyse cumhuriyetle yaşıt büyüklerimizi görüyoruz toplantıda. twitter'da şunu gördüm ki çok makul: 70 yaşını geçmiş bir adam 3 kuruşluk işlem yaparken bile akıl sağlığı yerindedir diye hastane raporu isteniyor. ama bizim genel kurulda kulübün bütün taşınmazlarını tasfiye eden dursun bey'e bu yetki verilirken kimse bundan bahsetmiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın