• 15
    fatih terim dönemlerinin sezon başlarında bir gelenektir. bu mağlubiyetler taraftarın gazını almak için laf olsun diye söylenen bir laf değil hakikaten hayırlı mağlubiyettir, sezon sonunda dönüp baktığınızda iyi ki kaybetmişiz dersiniz çünkü fatih terim bu mağlubiyetlerden sonra cezaları o kadar adil keser ki bir dahaki maçlarda forma şansı bulamayan/11'den şutlanan futbolcular ağzını açıp "hoca ben niye oynamıyorum, fatih hoca bana hiç şans vermedi" bile diyemez.

    (bkz: 11 eylül 2011 istanbul bb spor galatasaray maçı)
    maç kadrosu;
    -------------muslera -------------
    ujfa----gökhan--servet----çağlar
    ---------------melo---------------
    ---------sabri--------selçuk------
    kazım-----------------------eboue
    --------------baros----------------

    maç sonucu; ibb 2-0 galatasaray.
    rezil bir futbolla yenildiğimiz maç sezona dair hiç ümit vermemişti. bu maçın ardından galatasaray 6 maçlık yenilmezlik serisi yakalamış, 26 ekim 2011 galatasaray gaziantepspor maçında hakem katliamına uğrayarak yenilmişti. zaten o maçın hakemi de o maçtan sonra piyasadan silindi gitti, tam bir tetikçiydi. antep maçındaki hakem katliamı olmasaydı galatasaray ibb maçından sonra 20 maçlık yenilmezlik serisi yakalamış olacaktı.

    peki bu maçtan sonraki kadroda neler oldu?
    ujfa merkez stopere geçti, hakan balta sol beke geçti ve çağlar bir daha doğru düzgün şans bulamadı. eboue sağ beke geçti ve hep orada oynadı, sabri de merkez orta saha yerine sağ içe geçti ama ertesi hafta sağ içteki yerini kazıma bıraktı ve sezon ortasına kadar kazımla devam edildi. sezon içersinde de sol içte forma şansı bulan riera formasını engin baytar'a kaptırdı fakat ertesi sezon sol bekte kendine yer buldu.

    (bkz: 28 eylül 2012 orduspor galatasaray maçı)
    ujfa'nın sakatlığı üzerine takıma katılan cris'e sezonun başında forma şansı verdi hoca, 1-2 hafta daha üst üste puan kaybı gelince o sezon bizi şampiyonlar liginde çeyrek finale kadar götürecek dany-semih ikilisini kurdu. bu haftalarda hakan balta sol bekteyken yerini riera'ya kaybetti ve o da şampiyonlar liginde çok iyi performans gösterdi o sezon. fakat bu takım devre arası transferlerinden önce gerçekten yetersiz gibi duruyordu. devre arası drogba, sneijder katılımıyla çok çabuk değişti ve o şekilde götürüp şampiyon oldu.

    bu sezon için ise bu maç 1 eylül 2018 trabzonspor galatasaray maçı olacaktır.
    benim bundan sonrası için gerçekleşeceğini düşündüğüm olaylar şunlar;
    * ahmet çalık sakatlık, kart cezası olmadığı sürece galatasaray 11'indeki yerini kariyerinin sonuna kadar kaybetti. bu sezon içerde oynadığımız göztepe maçında halil akbunar'a bile kafa vurduruyordu adam, takım kazandığı için başarının arkasına gizlendi ama bu mağlubiyetle elveda demiştir formaya, ben artık stoperde kart, cezalı durumunda bile ilk tercih olacağını zannetmiyorum. fatih terim'den semih kaya hamlesi gibi ozan kabak hamlesi gelebilir serdarla maicon'un oynamadığı durumlarda.
    * belhanda, ciao adios. bu mağlubiyetin en hayırlı yanı da bu arkadaştan kurtulmamız olacak, benim bildiğim hoca biletini keser bu gamsızın. 70'ten sonra alternatif olsun diye bile atmaz sahaya, skor 3-0, 4-0 olursa belki devre arasına kadar girer, devre arası alıcı bulunursa ilk fırsatta postalanır.
    * feghouli, belhanda'nın yaptığı karaktersizlik üzerine hoca feghouli'yi son bir kez daha kazanmaya çalışacak diye tahmin ediyorum. feghouliyle belhanda'yı kesinlikle aynı kefeye koymuyorum, bir tanesi yerde takım arkadaşı tartaklanırken gidip onu korurken kırmızı gören bir oyuncu, diğeri maçın başında valbuena'nın suratına yumruk atmaya çalışan, yusuf yazıcı'nın ayağını eline vermeye çalışan iş ahlakı yoksunu bir oyuncu. feghouli iyi motive edilebilirse hala galatasaray'a bir şeyler verebilecek bir oyuncu, zaten bugün oyuna girdikten sonra isteğiyle gösterdi diye düşünüyorum.
    * sinan, sen de şansını kaybettin büyük ihtimalle. 4 maçta ilk 11 başladın, yeteri kadar emek göstermedin formayı korumak için. yine de hoca sinan'ı bu kadar çabuk silmez, sezon içerisinde birkaç şans daha bulacaktır ki bu forvette eren'e alternatif olarak da olabilir.
    * ayrıca yunus akgün de onyekuru veya garry'nin formsuz olduğu dönemde bir anda kadroda bulabilir kendini.
    * maicon, üzülerek söylüyorum, seviyorum da kendisini ama maalesef çok yavaşsın, bu oyun yapısında başarılı olma ihtimalin çok düşük. bu yaştan sonra bütün gün ayak çabukluğu kazandıracak antremanlar yapması lazım ama fizik olarak da elverişssiz maalesef, yine de devre arasına kadar idare edecek, devre arasında fırsatı bulunursa satılacak ve dany tarzında bir stoper alınacak diye düşünüyorum.
    * emre akbaba, bugünkü gibi devam ederse feghouli'ye verilecek şans kendisinin mevkisinde olabilir.

    bir sonraki maçta çıkacak kadromuzu aşağı yukarı şu şekilde düşünüyorum.
    ------------------muslera-----------------------
    linnes----maicon-------serdar-------nagatomo
    -------------fernando-----ndiaye---------------
    garry---------------emre-------------onyekuru
    ---------------------eren-------------------------

    bu kadro ve yukarıda oyuncu bazında bu kadrodan çıkar, bu kadroya girer diye yaptığım yorumlar tamamen benim tahminim, hoca bambaşka değişiklikler de yapıp hepimizi şaşırtabilir. fakat şu artık kesin; bu kadro gerçek bir değişim yaşayacak. maalesef ideal kadro oturana kadar deplasmanlarda 1-2 maçta daha puan bırakabiliriz. ama öyle ya da böyle galatasaray ideal kadrosunu oturtacak çünkü elimizde 1 forvet ve 1 stoper harici gayet iyi bir kadro var, ocak'a kadar idare edip lider götürür mü? götürür.
    şu kadroya her an dahil olabilecek isimler; feghouli, sinan, donk, yunus, ozan.
    ayrıca devre arasında da büyük bir kabuk değişimi yaşanacağını düşünüyorum, wes'le drogba'nın katıldığı sezon gibi olabilir,

    bugünkü mağlubiyet takımda her gün daha iyiye doğru yaşanacak değişimi tetikledi, süreci hızlandırdı. entrynin başında dediğim gibi, bunlar kimsenin gazını almak için söylenen laflar değil. teminat terim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın