• 527
    doğduğum, büyüdüğüm ve yaşamakta olduğum sehrimin takimi. fethi-nihat-ender üçlüsünü, sevilla galibiyetini ve benzer hikayelerini dinleyerek ve maçlarına giderek büyüdüğüm takım.

    eskişehirspor taraftarı ciddi anlamda rahatsızdır. şampiyonluk kutlatmama takıntıları, bir başka takım forması giyen üniversite öğrencilerini porsuk'a atma tehditleri, bir avuç liseli veledin derbi günleri barlar sokağında tezahürat edip insanları taciz etmesi gibi saçma sapan ritüelleri vardır. istanbul takımlarına "bizans" derler. gel gör ki istanbul takımlarının umrunda bile degillerdir. bu kadar gereksiz ve boş bir bilenme görmedim. tavsan dağa küsmüş hesabı...

    eskişehirspor, geçmiş senelerde tarık camdal, alper potuk, veysel sarı vs. gibi bir çok yolcusunu bonservis bedeli kazanarak satmış bir kulüp. dede'li, camara'li kadrosuyla uefa'da marsilya'ya kök sokturduler 2012 yılında sanırım. yalnız öyle bir yönetim ve başkana sahip ki bu kulüp, yaptıkları anlatmakla bitmez. (bkz: halil ünal) bu kadar bonservis bedeli kazanan bir kulüp bu duruma nasıl gelir? her geçen gün daha da zayıflayan, daha güçsüz bir eskişehirspor var yıllardır. hani galatasaray için diyoruz ya "galatasaray fakirlesirken birileri zengin oluyor.", eskişehirspor biterken inanılmaz zenginlestiler. bir çok türk kulübüne benziyor zaten durumu ama üzerinden çok daha farklı hesaplar da donduğu aşikar.

    biliyorsunuz ki eskişehir, uzun zamandır yılmaz büyükerşen hoca ile yerel seçimlerde muhalif partinin kalelerinden biri olmuştur. halil ünal son aciklamariyla hocayı hedef göstermiş, "bize yardım eli uzatmadı" diyerek ağlamış ve başka şehir takımlarını emsal göstererek halkın hocaya cephe almasını sağlamaya çalışmıştır. gözlemlediğim kadarıyla da başarılı olmuştur. dediğim gibi eskişehirspor taraftarı at gözlüğünü asla çıkarmaz gözünden, ilginctirler. efendim neymiş konya belediyesi takımına sahip çıkmış, büyükerşen neden yıllarca yardim etmemişmis... kulübü yıllarca soyup soğana çevirmenlerden hesap sormak yerine, yardim etmemiş olanları ifşa etme derdine düşmüş bir taraftar kitlesi... bu adamlar halil unal'ı tekrar başkan seçtiler yahu, kime ne anlatacaksın zaten. eskişehirspor'u batıran adam çıkıp, eskisehir'i eskişehir yapan adama suç atıyor, biraz utanma olur insanda.

    olacağını düşündüğüm şeyi söyleyeyim; çıkıp son anda harun karacan, nabi avcı vs. "iktidarimizin yardimiyla eskişehirspor'un problemi çözülmüştür. yardim etmeyenler utansın!" şeklinde bir açıklama ile hocayı yaklaşan yerel seçimler öncesi taraftarın önüne atmaya çalışacaklar. işe yarayacağını düşünüyorum maalesef, konuştuğum kim varsa hocayı suçlamaya başladılar bile. halil unal'i suçlamak mı? o mantıklı olan seçenek olduğu için eskişehirspor taraftarından beklenemez...

    eskişehirspor kötü yönetimlerin kurbanı olmuş olan kulüplerden sadece bir tanesidir. sehrimin takimi olması sebebiyle yok olup gitsin istemem. güzel bir şehrin takımıdır. bu tarz kulüpler yok olacağına x belediyespor takımları yok olup gitsin isterim. sevmesek de bu denli taraftarı olan kulüpler renk katar lige, ıyidir. ben bugünleri atlatmasını ve kam emicilerden kurtulmalarını diliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın