• 4
    bu sorunun varliginin en onemli sebeplerinden biri galatasaray'la bagliligi spordan ziyade egitim kurumuyla baslamis olanlardaki guclu asabiyye duygusudur. batiya acilan pencere olmak iddiasindaki galatasaray'da boylesine ortadogulu bir yaklasim, "sark kafali monserler" ifadesinin de icini doldurmaktadir.

    kapali gruplarin cogunda da gorulebilecegi uzere kendini bu grup uzerinden tanimlayip hayatini bu cevre sayesinde kazanan insanlarin ortak ozelligi bu grubun disinda hicbir degerleri olmamasidir. bu sistem dogasi itibariyle galatasaray lisesinden mezun olanlar icinden en vasifsizlarinin, dunya uzerinde baska hicbir ise yaramayan, hicbir isi basarmasi mumkun olmayanlarin kulube coreklenmesi sonucunu dogurmaktadir. yoksa daron acemoglu falan gibi bu liseden cikan basarili insanlarin boylesi rezil bir ise tevessul edeceklerini dusunebiliyor musunuz? kulup ise kollarini acmis, taraftar oldugu bile supheli olan bu en vasifsiz mezunlari beklemektedir.

    kurtulus, galatasaray spor kulubu uyeliginin galatasaray spor kulubune duygusal bagliliga baglanmasidir. galatasaray spor kulubune bagliligin ispati gerek sarttir. bunun uzerine tahsil, sosyal statu gibi ek sartlar gerekebilir, referans mekanizmasi elbette bu dogrultuda isletilebilir. hadi cok lazimsa fransizcasi c1 ve ustu olanlara iltimas bile gecilebilir. ama ana kriteri galatasaraylilik olarak belirlemezseniz, ya da galatasarayliligi galatasaray spor kulubu'yle hicbir iliski tasimayan bicimde tanimlarsaniz varacaginiz nokta bugunkudur ve daha kotusudur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın