resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:Lazio
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 4004
    teknik direktör olarak tecrübesiz oluşu yüzünden, yaptıkları bir türlü yeterli gelmeyen, hala kendisini yeterli görmek için çeşitli maçlar beklenen canım hocam.

    bu adam geçen sene geldiğinde, galatasaray gibi büyük ve beklentinin çok büyük olduğu camianın gelmiş geçmiş en yıkık, en gamsız, en problemli kadrolarından birinin başına geçti. fm'de squad harmony vardır, işte o resmen %20'nin altlarında olurdu fm olsa. yığınla maaş alan ama canları oynamak istemeyen futbolcular (sneijder, selçuk, de jong vb.) mı ararsın, evlat diye yıllarca ağa gibi florya'da takılan (sabri sarıoğlu, hakan balta vb.) mı ararsın yoksa "ne işi var lan bunun böyle bir camiada?" diyeceğin tipler (ryan donk, ahmet çalık, eray işcan, tarık çamdal vb.) mi ? yıllarca gitmesini istediğimiz adamların bir çoğunu gönderdi, gönderemediğini kadro dışı bıraktı, kadro dışı bırakmadığını da yedek kulübesine hapsetti. üstelik elinde hiçbir argümanı olmadan bu adam hakkında "selçukları yasinleri oynatacak yine vb." gibi yorumlar yapıldı. ya adam kimi oynatsaydı geçen sene zaten. *

    igor tudor daha zor, çok cesaret isteyen bir harekata kalkıştı. galatasaray'a geldiği gibi günü kurtarmayı değil, önümüzdeki sezonu düşünmeye başladı. çeşitli taktikler denedi, farklı 11'ler sahaya sürdü ve bunları taraftarın memnun olmayacağını bile bile yaptığını düşünüyorum. bir hafta 3'lü defans kurdu bir başka hafta 4'lü. alışkın değildik çünkü bu tarz durumlara. gelen giden 4-2-3-1 oynatır giderdi. bu adam çok belli ki aylarını ligi analiz etmeye, bu lige uygun futbolcuları izlemeye ve bu camiaya yakışmayan, performansı yeterli olmayanları göndermeye harcamış. mesela ben igor tudor'un çok fazla kondisyon yüklemesi yapan bir hoca olduğunu değil, süper lig'de bunun bir avantaj olacağını bilen ve bu yüzden kondisyon yükleyen bir hoca olduğunu düşünüyorum, ezbere yapmıyor bu adam yaptıklarını.

    belli ki kendisi işine saygılı, futbolu seven ve bilen, adam kayırmacılık yapmayan, performansa odaklı genç bir teknik direktör. bu adamın yaptıklarını şu anda roberto manciniyapmış olsaydı (ki neden bu kadar övülür bilmem) sözlük yıkılıyor olurdu, bu da bir gerçek. daha çok hakkı verilmesi ve artık kabullenilmesi gereken adamdır tudor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın